Yabani Hayat ile Çevrili Eğitim Yapısı

NLÉ tarafından tasarlanan Black Rhino Academy, doğadan öğrenme amacı güden ilkokul ve ortaokul seviyesinde eğitim veren uluslararası yatılı bir okul.

Tanzanya’nın Ngorongoro Koruma Bölgesi İdaresi ve nefes kesen Ngorongoro Krateri’nin hemen dışında, çok dağlık bir alanda yer alan okul, zengin doğal bitki örtüsü ve bol miktarda yaban,i hayatı ile çevrili. Black Rhino Academy, eğlenceli ve yenilikçi öğrenme deneyimlerini teşvik eden, çocuklardaki ve tüm toplumdaki mükemmel eğitimin değerini ortaya çıkaran görsel ve deneysel bir ortam sağlamayı amaçlıyor.

Kampüs ana planın tasarımında, bölgeye özgü bir planlama ilkesinden esinlenilmiş: “Iraqw/Masai Boma” yerleşimleri.

Okul programı, programı ve etkinlikleri “Yaşa, Öğren ve Oynat” olmak üzere üç kümeye veya “Adalara” ayrılmış. Bunlar bir yolla birbirine bağlanıyor, vahşi yaşamdan koruyan/ayıran güvenli ancak açık bir çevre yaratıyor.

“Yaşam Adası”, çocuklar için en iyi yaşam koşullarını sağlamak amacıyla öğrenme açısından en uygun ortamda bulunuyor. Yurt binaları çocukların evde hissetmelerini sağlamak için her yatakhanede ortak bir salona sahip. “Öğrenme Adası”, eğimli arazideki sınıf bloklarından oluşuyor. Okul salonu, genel okul meclisleri için altında bir amfi tiyatro oluşturan doğal eğime yaslanan basit ama ikonik bir yapı. “Oyun Adası” spor salonunu içeriyor ve arsanın tek eğimsiz alanında bulunuyor. Gerisi, çocukların manzarayı keşfedebilecekleri ve hayal güçlerini yaşayabilecekleri bir oyun alanı.

Kampüs, engelli bireylerin rahat erişimini sağlamak için rampalarla birbirine bağlanan yamaçlarda özenle planlanmış ve yerleştirilmiş.

Kunlé Adeyemi Konferansına Kayıt

Dünyaca ünlü mimar Kunlé Adeyemi, 42. Yapı Fuarı kapsamında konferans vermek üzere İstanbul’a geliyor. Arkitera iş birliğinde düzenlenecek konferans, 21 Haziran Cuma, saat 14:30’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Salon 14 Yapı Arena’da yapılacak. Konferansa katılmak için tek yapmanız gereken buradan online kayıt olmak.

Etiketler

Bir yanıt yazın