Yabancılar akın akın geliyor, biz de Araplarla milyar dolarlık iş yapacağız

Ege Yapı Group Kurucu Başkanı İnanç Kabadayı, piyasaların karışmasıyla Türkiye'ye yabancı ilgisinin arttığını belirterek, 'Her hafta bir grup ağırlıyoruz. Ramazan'dan sonra Arabistanlı bir firma ile iyi niyet anlaşması imzalayacağız' diye konuştu

Avrupa’nın en büyük karma projesi olacak Batışehir’in inşaatına devam eden, bunun yanı sıra Beşiktaş’ta İstanbul’un ilk 7 yıldızlı oteli olacak Shangri La’nın müteahhitlik işini yapan Ege Yapı Group, 2012 yılında Ayazağa ve Kartal’da iki büyük projeye daha başlayacak. Ege Yapı Group Kurucu Başkanı İnanç Kabadayı, halen Arabistan’ın önemli ailelerine ait iki büyük firma ile görüşme halinde olduklarını, Ramazan sonrasında bu firmalardan biri ile iyi niyet anlaşması imzalayacaklarını söyledi. Kabadayı, ‘Arap firmalar Türkiye’de milyar dolarlık işler yapmayı istiyorlar. Kartal ve Ayazağa projelerini onlarla birlikte hayata geçirebiliriz’ dedi.

İMZALAR RAMAZAN SONRASINDA

– Grubunuz bünyesinde hangi şirketler var?
Sektörde 4 firmamız var. Ana firmamız Ege Yapı. İz Yapı diye Kartal bölgesinde gayrimenkul geliştiren bir firmamız var. Irak’ta taahhüt işleri yapmak üzere kurduğumuz EİD şirketimiz var. 9 ay önce de Suudi Arabistan’da taahhüt işleri yapmak üzere bir şirket daha kurduk.

– Arabistan için planlarınız neler?
İki büyük Arabistanlı grup ile görüşmelerimiz var. Bunlar Arabistan’ın iki önemli ailesi. Türkiye’de milyar dolarlık büyük işler planlıyorlar. Ramazan bittikten sonra bu iki şirketten bir tanesiyle iyi niyet anlaşması imzalayacağız.

Batışehir’de toplam yatırım 800 milyon TL
– Bağcılar’daki Batışehir Projesi’ni açıkladığınızdan erken bir zamanda satışa çıkardınız. Satışlar nasıl?
Batışehir Emlak Konut ile hasılat paylaşımı yöntemiyle, 240 dönüm arazi üzerine yaptığımız bir proje. Burası aynı zamanda Avrupa’nın en büyük karma projesi. Biz sezonun en durgun olduğu yaz döneminde baskıdan dolayı projenin satışını öne çekmek durumunda kaldık. 15 Temmuz’da satışa çıktık. Ve 1 ayda 720’den fazla ev sattık.

– Metrekare fiyatları nasıl şu anda Batışehir’de?
Şu anda fiyatlar 2300-2700 TL arasında. Ancak 20 Eylül’den sonra 1000 konutu daha satışa çıkarıp, yüzde 8-10 zam yapmayı planlıyoruz. Batışehir, 800 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilecek ve içinde 15 bin kişinin yaşayacağını bir proje olacak. 2014 sonunda proje tamamen bittiğinde metrekare fiyatının rezidanslarda 5000-5500 TL’leri, konutta da 4500’leri göreceğini düşünüyorum.

HER HAFTA BİR MİSAFİR
– Piyasalardaki dalgalanmalar yabancı yatırımcıları olumsuz etkilemiyor mu?
Aksine yabancıların hiçbir korkusu yok. Akın akın geliyorlar. Neredeyse haftada bir şirketimizde yabancı bir grup ağırlıyoruz diyebilirim. Özellikle Körfez ülkeleri ve Ortadoğu’daki yatırımcılar yatırımlarını Türkiye gibi daha dinamik ülkelere yönlendirmek istiyorlar.

Üç şehir için planımız var
– Anlaşmasından sonra birlikte neler yapacaksınız?
İstanbul, Ankara, İzmir’de beraber yatırımlar planlıyoruz. Biri Kartal diğeri Ayazağa hattında. Kartal’da 44 bin metrekare, Ayazağa’da da 100 bin metrekare inşaat alanı olan büyük projeler düşünüyoruz.

7 yıldızlı Shangri La’nın kabası bitti
– Beşiktaş’taki 7 yıldızlı Shangri La Oteli ne aşamada?
Beşiktaş’taki otele 8 ay önce başladık. Bu otelin yatırımcısı Tanrıverdi Holding. Biz anahtar teslim projeyi tamamlayacağız. İstanbul’un ilk 7 yıldızlı oteli olacak. Kaba inşaatı bitti. 2012 sonbaharında da açılmış olacak.

120 milyon TL’lik yatırım yapılacak
– Denize sıfır olması sizin için inşaatı zorlaştırdı mı?
Denizin altında 7 tane bodrum var. Bu yüzden Türkiye’de daha önce kullanılmayan ‘Top down’ metodunu kullandık. 25 metre denizin içinde aşağı doğru bir kazı yaptık. Toplam yatırım tutarı 120 milyon TL olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın