X11 Oyuncak Mağazası

BloomDesign tarafından Şangay'da tasarlanan X11, Çin'in çeşitli ürün kategorilerine sahip en büyük oyuncak mağazası.

Tasarımın kilit noktası, genç tüketicilerin tercihlerine hitap edecek mekansal deneyimler ve stiller yaratmak olmuş. İşveren ve tasarım ekibinin farklı ve özgün deneyimler geliştirme konusunda anlaştıkları proje, bir binanın zemin ve yeraltı katlarında yer alan ve toplam 2.000 m²’den fazla alanı kaplayan bir mekandan oluşuyor. Mağazada dünya çapında tüm kategorilerdeki oyuncaklar bulunuyor. Tasarım ekibi, mağazanın fiziksel ölçeğin ötesinde çeşitliliğe ve “genişliğe” sahip olmasını hedeflemiş.

Tasarım ekibi, mağazanın bulunduğu binanın beş katlı cephesini yeniledi. Tasarımcılar, büyük ölçekten yararlanarak, birçok “kör kutu”dan oluşan 5 katlı yepyeni bir cephe oluşturdu. Cephe aynı zamanda caddedeki mağazanın görsel kimliğini güçlendirmek için düzgün, düzenli bir LED aydınlatma duvarı işlevi görüyor ve yoldan geçenlerin iç mekanı keşfetmesine yardımcı oluyor. Aydınlatma armatürleri gece açıldığında, her ışıklı kutu, markayı en iyi şekilde ifade eden farklı piksel desenleri oluşturuyor.

Tasarım ekibi, hikaye anlatımı ve deneyimsel bir alan yaratmak için tema olarak “X Ark”ı baz almış ve evren çöktüğünde “kıyametten sonra yeniden doğuş” sahnesinin yeniden inşa edildiği bir hikaye anlatmak için mekansal anlatıları benimsemiş.

“‘X Ark’ güzellik için bir sığınak, Z kuşağı için manevi bir gemi, gençler için bir rüya yeri ve bir çorak arazi üzerine inşa edilmiş ileriye dönük, çeşitli ve ideal bir Anime, Çizgi Roman, Oyunlar ve Romanlar dünyası.”

Mekanın iki katının bağımsızlığını kırmak ve bütünleşik marka deneyimini maksimuma çıkarmak için zemin katın döşeme plakaları kaldırılarak, mekanı aşağıya doğru genişletmek ve daha görkemli hale getirmek üzere yeraltı katı ile birleştirilmiş. Yıkım ve sıyırma işlemlerinden sonra, mevcut betonarme kirişler ve kolonlar açığa çıkarılıp korunarak, orijinal yapılar restore edilmiş.

Yeniden yapılanmadan sonra, gümüş paslanmaz çelik ve açıkta kalan gri çimento, aydınlatma ve multimedya aygıtı ile tamamlanarak, güçlü bir hacker tarzı ortaya koyulmuş ve daha havalı, modaya uygun ve fütürist görünmesi sağlanmış.

6 metre yüksekliğindeki raf, mekanın iki katını görsel olarak bütünleştirmiş ve mağazada “instagramlanabilir” bir sahne ve sanat enstalasyonu haline gelmiş. Yukarı doğru uzanıyor ve yerden yükseliyor gibi görünerek dramatik, fütüristik, bilim-kurgusal ve gizemli bir görsel etki yaratmış. Şeffaf bir cam köprü de, iki katlı alanın fiziksel sınırlarını bulanıklaştırarak müşterilerin burayı keşfetme konusunda ilgisini çekmeyi başarmış.

Uzun, ayırt edici “X Zaman Tüneli” ile tüketiciler, sanki hiç bitmeyen bir çizgi roman ve animasyon sergisine girer gibi, tüneldeki kapılardan farklı sahneleri keşfedebiliyorlar.

Etiketler

Bir cevap yazın