X-Architects’in Al Shindagha Projesi Dubai’ye Kültürel Bir Canlanma Getiriyor

Dubai Körfezi kıyısında yer alan tarihi Al Shindagha Mahallesi, uygulanan kapsamlı bir yenileme projesi ile Dubai için kültürel bir merkeze dönüşüm sürecinde.

X-Architects tarafından üstlenilen yenileme girişiminin kapsamı üç farklı projeyi içeriyor: the Expo 2020 Shindagha Welcome Pavilion, Story of the Creek ve the Perfume House.

Al Shindagha’nın mirasına ve bağlamına ilişkin derinlemesine bir çalışmanın ardından X-Architects, mevcut zengin kültürel mirasa saygı duyan yenilikçi bir metodolojiyle bölgeyi çağdaş bir şekilde yeniden yorumlayan bir tasarım yaklaşımını benimsemiş.

Geleneksel çamur evlerin arasında yer alan ShindaghaExpo 2020 Welcome Pavilion, tik ağacından çatıya sahip açık bir ‘plaza’ olarak tasarlanmış. Yapının hareketli duvarları, alanı kapsayan veya çevreleyen kentsel dokuya uzanmasına izin veren bir esnekliğe sahip.

The Story of the Creek Museum, Dubai ziyaretçilerine şehrin canlı ve gelişen tarihi hakkında bilgi veriyor. Sergiler, geçmiş ve şimdiki şehir liderlerinin nihayetinde ticaret, zenginlik ve başarı üreticisi olarak hizmet eden bir vizyon sağlamada nasıl kilit rol oynadığını özellikle vurguluyor.

Son olarak, the Perfume House, kültürün misafirperverliğinin ayrılmaz bir parçası olan koku yoluyla Emirati kültürünü keşfediyor. Ziyaretçiler burada Dubai’ye özgü farklı kokularla karşılaştırma ve denemeye olanak tanıyan istasyonlar aracılığıyla kokuları keşfetmeye teşvik ediliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın