WXY, Davenport Şehir Merkezi için Masterplan Tasarladı

WXY Studio, Downtown Davenport Partnership ile işbirliği yaparak sakinleri çevredeki mahallelere yeniden bağlayan sürdürülebilir ve kapsayıcı bir şehir elde etmek için yeni bir master plan olan Davenport 30: A Resilient City'yi geliştirdi.

Mimarlık ofisinin önerisi, şehrin kentsel dokusunu canlandırmaya ve onu işletmeler, eğlence ve dinlence için yenilikçi bir merkez haline getirmeye odaklanırken bir yandan da vatandaşların sağlığına öncelik veriyor.

Davenport, çok fazla ekonomik ve sosyal gelişmeye sahip olmasıyla birlikte Minneapolis ve St. Louis arasındaki en kalabalık şehir olarak kabul ediliyor. Bununla birlikte, şehir şiddetli sel, sivil huzursuzluk ve salgın hastalık gibi çok sayıda zorluk yaşadı. Son 20 yılda, şehrin en büyük varlığı olan Mississippi nehir kenarını güçlendirmek için birçok masterplan girişimi oldu. Şu anda önerilen tasarım, kapsamlı kullanıcı deneyimi araştırmasıyla önceki tekliflerin bazı unsurlarını birleştirdi. Temmuz 2020’de DDP, vatandaşlara şehrin genel yaşam standartlarını soran çevrimiçi bir anket başlattı. Verilen yanıtlar, Davenport 2030 için genel vizyonun şekillenmesine yardımcı oldu ve bölgedeki hareketlilik, kamu güvenliği ve mekan oluşturma için yönlendirici ilkeler sağladı.

Uygulama stratejisi üç aşamaya ayrıldı: Başlangıca Dönüş, Yakın ve Uzun Vadeli. 6 ila 18 ay sürmesi beklenen ilk aşama boyunca, proje mevcut akışlar tarafından finanse edilecek ve DDP, şehir veya işbirlikçi paydaşlar tarafından ortaklıklar ve koordinasyonla yürütülecek. Şehir merkezi çevresinin canlandırılmasına yardımcı olmak için duvar resimleri, hareketli kent mobilyaları, sanat enstalasyonları, dış mekan eğlenceleri gibi düşük maliyetli malzemeleri kullanan hızlı eylem planları ve projeler uygulanacak. 2 ila 5 yıl sürmesi beklenen yakın vadeli planlara gelince, kara ulaşım merkezi sahası gibi şehrin merkezinde yaratıcı yeni teşvikler ve gelişmeler için yeni yerel kaynaklı finansman akışları tanımlanacak. Son olarak, 6 ila 10+ yıl için öngörülen uzun vadeli planlar büyük ölçekli gelişmelere odaklanmayı içerecek ve parklar, kamusal alanlar, sokak manzaraları ve yenilenen nehir kenarı gibi sermaye projelerinde yeni işbirliklerinin ve yatırımların yaratılmasını destekleyecek.

Stüdyo, şehrin etkilerinden kurtulabilmek, yeniden büyüyebilmek ve vatandaşlara sağlıklı bir çalışma ve yaşam alanı sağlamak için altı temanın rehberliğinde beş maddeli bir taslak uyguladı.

Taslak:

  • Şehrin altyapısını geliştirmeyi ve daha dayanıklı bir nehir kenarı inşa etmeyi amaçlayan,
  • Bölgeyi sakinler ve ziyaretçiler için çekici bir yere dönüştüren,
  • Yetenekleri ve işletmeleri cezbeden bir girişimcilik ekosistemi oluşturan,
  • Ortak alanların tasarımı ve yapılandırması yoluyla çeşitli ama kapsayıcı bir alan yaratan,
  • Davenport’un kimliğini canlı ve çekici bir varış noktası olarak tanımlayan.

Etiketler

Bir yanıt yazın