WRI Ross Center Prize for Cities 2021-2022 İçin Başvurular Başladı

WRI Ross Center Prize for Cities 2021-2022 için başvurular başladı. Daha önce Eskişehir’in de ödül aldığı, COVID-19, iklim krizi ve artan kentsel eşitsizliğin neden olduğu zorluklara odaklanan yarışmanın bu yıl ki teması 'Çalkantılı Zamanlarda Birlikte Büyüyoruz'. Son başvuru tarihi 15 Şubat 2022.

WRI Ross Center for Sustainable Cities’in, dünyanın dört bir yanından, kentleri kalıcı olarak dönüştüren projelerin yarıştığı WRI Ross Center Prize for Cities ödülü üçüncü kez sahiplerini bulacak.

Bu yıl COVID-19, iklim krizi ve artan kentsel eşitsizliğin neden olduğu zorluklara odaklanan ödülün teması ‘Çalkantılı Zamanlarda Birlikte Büyüyoruz’. Şehirlerin zor süreçlerde dahi nasıl gelişip büyüyebileceğini ortaya koyan projeler arasında birinci gelen 250 bin dolarlık ödülü almaya hak kazanacak, diğer dört finalistin her birine de 25 bin dolar ödül verilecek.

World Resources Institute (WRI) Başkanı ve CEO’su Ani Dasgupta, “Şehirlerin karşılaştığı farklı kriz ve sorunlar için geliştirilen yaratıcı çözümleri görmeyi istiyoruz. Yani görmek istediğimiz sadece COVID-19’a nasıl müdahale edildiği değil, şehirlerin uyum sağlamasına, hayat kurtarmasına yönelik ve savunmasız grupların yaşam kalitesini hem o anda hem sonrasında artıracak çözümler. Kimseyi dışlamadan, erişilebilir, düşük karbonlu ve sağlıklı topluluklar yaratmak için geliştirilen projeleri öne çıkarmak istiyoruz” dedi.

Ödül programının kamu, özel ve kar amacı gütmeyen sektörlerden tüm kuruluş ve kişilere açık olduğunu hatırlatan WRI Türkiye Direktörü Dr. Güneş Cansız ise “Türkiye’de ekonomik, iklimsel ve sosyal alandaki aksaklıklara yanıt veren yaratıcı kentsel projelerin yaygınlaşmasıyla birlikte ‘Bir şehir nasıl olmalı?’ sorusuna Türkiye’den yanıt verebilecek başarılı projelerin mutlaka başvurmasını bekliyoruz” diye konuştu.

2019’da birincisi düzenlenen yarışmada, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kentsel gelişim projesiyle finalistler arasında yerini almıştı. Herkes için erişilebilirliği esas alan projesiyle Eskişehir bir yandan sağlık unsurunu ön plana çıkarırken, bir yandan da kenti daha kapsayıcı hale getirerek bir dönüşüm yaratmıştı. Eskişehir bu çalışmasıyla, pek çok şehir için de ilham kaynağı oldu.

WRI Şehirler ağının dört bir yanından, uluslararası ve çok disiplinli bir değerlendirme ekibi Haziran 2022’de Ross Center Prize for Cities 2021-2022’nin beş finalistini seçecek. Başlıca kriterler, projelerin yenilikçi fikirler ve yeni yaklaşımlar sergilemesi, birey ve toplukların yaşamları, zihniyetleri ve davranışları üzerinde etkili olması, ayrıca şehir içindeki ve dışındaki kurumlar üzerindeki etkisi olması. Bağımsız bir jüri heyeti de büyük ödül kazananı belirleyecek ve kazanan Aralık 2022’de açıklanacak.

Ödül için son başvuru tarihi 15 Şubat 2022. Başvuru buradan yapılabilir. Başvuruların nasıl yapılacağı da dahil olmak üzere, WRI Ross Center Prize for Cities hakkında daha fazla bilgi edinmek için prizeforcities.org adresi ziyaret edilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın