World Architecture Festival (WAF) Awards’ın Son Başvuru Tarihi 8 Temmuz’a Ertelendi

Bu sene, 2-4 Kasım 2011 tarihleri aralığında, Barselona'da gerçekleşecek olan World Architecture Festival'de, sunumlar, seminerler, uluslararası katılımcıların sunumları, sergiler, öğrenci projeleri ve ödül programı yer alıyor.

Uluslarası platformda ünlü mimarlık firmaları ve küçük firmaların aynı kategoride değerlendirileceği yarışmada son elemelere kalanlar da WAF’e gidebilecekler ve projelerini ulusarası jüri üyelerine ve temsilcilere sunma imkanına sahip olacaklar.

Alsop Architects’ten Will Alsop, Turenscape’ten Kongjian Yu, Wolff Architects’ten Jo Noero, BIG’den Kim Nielsen ve daha önce WAF ödülünü kazanan Grafton Architects’ten Yvonne Farrel jüri üyelerini oluşturuyor. Ana jürinin dışında Michael Sorkin Studio’dan Michael Sorkin de final günü oyunu belirterek, 2011 yılının kazananını açıklayacak.

Katılım için kategoriler ise, “tamamlanmış yapılar”, “strüktürel tasarım” ve “devam eden tasarımlar”dan oluşuyor. Her kategori ise 16 alt kategoriye ayrılıyor. Geçtiğimiz yılda 55 farklı ülkeden 500 üzerinde proje yarışmaya katıldı.

http://www.worldarchitecturefestival.com/ adresinden başvurular gerçekleştirilebilir. İlk başvurudan sonra ikinci başvuru ise ücretsiz.

Daha önce ödülü kazananlar arasında: 2008 senesinde Luigi Bocconi Üniversitesi tasarımıyla Grafton Architects, 2009 senesinde Mapungubwe Tercüme Merkezi tasarımıyla Peter Rich Architects ve 2010 senesinde ise MAXXI, 21. Yüzyıl Sanatı Ulusal Müzesi ile Zaha Hadid Architects bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın