WMB Studio’dan Tıbbi Cihaz Firması için Renkli Bir Genel Merkez Binası

WMB Studio kısa süre önce İngiltere'nin önde gelen tıbbi cihaz firması Cambridge merkezli CMR Surgical'ın genel merkez binasını tamamladı.

Eski bir sanayi yapısında yer alan ofisin planı, renkli toplantı alanlarına ev sahipliği yapan bir dizi ahşap kaplı hacimle çevrili bir “sokak” olarak düşünüldü.

“Sokak”, dolaşım, toplantılar ve etkinlikler için kullanılan, oturma alanı ve tırmanma duvarı da bulunan çok işlevli bir alan. Geniş camlı bölümler, açık plan çalışma alanlarına güçlü bir bağlantı oluşturarak toplantı süreçlerini açığa çıkarıyor.

Üretim ekibi, ana sosyal alanlar ve ziyaretçi odası zemin katta yer alırken, geliştirme ekibi tarafından kullanılan açık plan masa, toplantı odaları ve laboratuvarlar üst katta bulunuyor.

Binanın tam ortasında tüm ekipleri sembolik olarak birbirine bağlayan çift katlı bir alan bulunuyor. “Sokak”ta üst kata bağlanan bir dizi merdiven ve özel amaçlı toplanma ve dinlenme alanı için esnek alan sağlayan katmanlı oturma alanı yer alıyor.

Kurucu direktörler ve personelin birçoğu hevesli tırmanıcılardan oluşuyor. Bu nedenle, plana bir eğitim duvarı dahil edildi ve sokağın bir tarafına yerleştirildi.

Ana iç mekan için, geliştirilmekte olan tıbbi cihazlarla kontrast oluşturması amaçlanan dokulu bir malzeme paleti geliştirildi. Birinci kattaki üç duvarın her biri kontrplak panellerle kaplandı. Dikey kontraplak çıtalarla giydirilen duvarlar sesi azaltıyor ve görsel bir doku sağlıyor.

Binanın oryantasyon işlevi gören çay birimleri ve toplantı odalarına blok renkler uygulandı.

 

Ziyaretçi odası, ana geliştirme ve üretim alanlarından bağımsız olarak hareket ediyor ve eğitim için katılan yatırımcılar, potansiyel müşteriler ve operatörler için ziyaretçi deneyiminin dikkatli bir şekilde düzenlenmesini ve kontrol edilmesini sağlıyor.

Çalışma odası ve “sokak” arasındaki gizli bağlantı ziyaretçinin bir sistem sunumundan üretim ve test süreçleri deneyimine sorunsuz bir şekilde geçmesini sağlıyor.

Bina, farklı ekipler arasındaki etkileşimi teşvik etmek, gelecekteki büyümeyi kolaylaştırmak ve şirketin tıbbi cihaz endüstrisindeki yıkıcı, dinamik doğasını ifade etmek için bir araç olarak tasarlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın