WILO, Sektörün Avrupa’daki İlk Yeşil Bina Yatırımını Türkiye’ye Yaptı

WILO, geçtiğimiz yıl yaklaşık 11 milyon dolarlık yatırımla Orhanlı - Tuzla'da yapımına başladığı yeni tesisini faaliyete geçirdi.

WILO, geçtiğimiz yıl yaklaşık 11 milyon dolarlık yatırımla Orhanlı – Tuzla’da yapımına başladığı yeni tesisini faaliyete geçirdi. 9 dönümlük arsa üzerine kurulu 8.000 metrekare kapalı alana sahip olan tesis, pompa sektöründe Avrupa’nın ilk LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik Sertifikası) sertifikalı yeşil binası olma özeliği taşıyor. Bina teknolojileri, endüstri tesisleri ve altyapı projeleri için pompa sistemlerinin üretiminin yanı sıra servis ve eğitim merkezine de sahip bir kompleks olan tesis gelişmiş teknolojik ve çevreci özellikleri ile hem doğaya hem de çalışanlarına değer katıyor. Türkiye’de son dönemde hayata geçen en çevreci ve teknolojik bina yatırımlarından biri olan tesiste enerjiden yüzde 24, su kullanımından ise yüzde 50 tasarruf sağlanacak.

71 ülkede, 6000’den fazla çalışanı ile faaliyet gösteren, 1 milyar’ı euro’yu aşan cirosu ile dünyanın önde gelen pompa üreticisi WILO, son dönemdeki en önemli yatırımlarından birini Türkiye’de hayata geçirdi. Türkiye’de özellikle atıksu arıtma alanındaki potansiyelin yüksek olduğunu gören ve dünyadaki tüm yatırım planlarını ertelerken, Türkiye’deki yatırımı için frene basmayan grup, yaklaşık 11 milyon dolar yatırımla yeni üretim tesisini hizmete açtı. İstanbul Orhanlı-Tuzla’da 9 dönüm arazi üzerine 8.000 metrekare kapalı alana inşa edilen tesis, pompa vana sektöründe, Avrupa’nın ilk LEED sertifikalı yeşil binası olurken, Türkiye’de de sertifikalı binalar içinde ilkler arasında yer alıyor. Aynı zamanda servis ve eğitim merkezine de sahip bir kompleks olma özelliği taşıyan tesiste, hidrofor sistemleri, kontrol panoları ve müşteriye/pazara özgü özel sistem uygulamaları yapılacak.

Yaklaşık 9 ayda tamamlanan tesisin yapımında Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından belirlenen LEED kriterleri esas alındı. İnşaat aşamasından itibaren alan verimliliği, su verimliliği, enerji ve atmosfer, malzeme ve kaynaklar, iç mekan hava kalitesi ve tasarımda yenilik olmak üzere 6 kriter üzerinden değerlendirilen tesis, LEED sertifikası almaya hak kazandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın