Willy Wonka’nın Çikolata Fabrikası Starbucks’a İlham Oldu

Starbucks'ın Seattle'daki yeni mağazası tasarımıyla dikkat çekerken kahve deneyiminin de yeniden tanımlanacağı bir alan oluşturuyor.

Starbucks’ın dünyanın dört bir yanında yaklaşık 23.000 mağazası bulunuyor. Standartlaşmış kafe mekanlarıyla aklımızda yer eden Starbucks bu algıyı, içki ve gıda ürünlerinin tadım merkezlerinin yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan furyaya dahil olarak kırmayı planlıyor.

Ünlü kahve firmasının Seattle’da açılan 1.500 metrekare büyüklüğündeki yeni mağazası müşterilere, kahvenin kavrulmasından servis edilmesine kadar tüm süreci deneyimleyebilecekleri bir mekan sunuyor. 1910’da bir otomobil bayisi olarak inşa edilen ve şimdi orijinal haline uygun olarak restore edilen tarihi bir binada tasarlanan mağaza, 360 derece görüş alanına sahip tadım odası, baristalar ve kahve üretim makinelerini barındırıyor.

Şirket CEO’su Howard Schultz, deneyim konseptine önem verdiklerini belirterek böyle bir mekanın yaratılmasının Starbucks’ın gelecek stratejisinde önemli yeri olduğunu söylüyor. Mekanı Hollandalı Willy Wonka’nın Çikolata Fabrikası’na benzediğini söyleyen tasarımcı Liz Muller ise mekan tasarımında orjinale bağlı kalmış ancak kahve rengi ve dokusunun öne çıkarılmasını sağlamış.

Etiketler

Bir yanıt yazın