Wiercinski Studio Tasarımı Horse House: Polonya’daki Binicilik Merkezi

Wiercinski Studio, Polonya kırsalında Horse House isimli bir binicilik merkezi tasarladı. Merkez, tek eğimli çatı karakteri ve ham malzeme kullanımı ile karakterize ediliyor.

Fotoğraflar: ONI Studio

Jaroszewo bölgesindeki beton yapı, çevredeki endüstriyel binalara bir referans verirken, atlar için bir üreme ve çalışma alanı da barındırıyor.

Horse House, betonarme çerçeveli sisteme sahip olup, yer yer brüt bırakılmış ve beton bloklar kullanılmış. Bu tasarım kararı, çevredeki binalarda kullanılan brüt beton kullanımına dayanıyor.

Mimarlık ofisi, binanın büyük bir bölümünü tek eğimli bir çatı ile sararken atlar için on sekiz bölme içeren daha küçük bitişik yapının çatısı ters yönde eğime sahip.

Bunlar, Horse House’un oturduğu mevcut iki sabit yapının çatı izlerini yansıtıyor. Çatı, içeriden üzeri kapatılmamış ahşap kirişler ile destekleniyor.

Horse House’un tesisleri arasında engellerle donatılmış çalışma salonu, eğitim ekipmanları için depolama alanı ve sosyal etkileşim alanı gibi mekanlar bulunuyor.

Binanın daha uzun kısmında yer alan eğitim salonu, polikarbonat bir ışıklık ile aydınlatılıyor. Sosyal alanların üzerindeki asma kat, eğitim alanı üzerinde bir bakış imkanı sunuyor.

Sosyal alanlarda döşeme, beton duvarları taklit eden gri terrazzo karolarla kaplanırken kontrplak tavan odalara sıcak bir atmosfer hissi katıyor.

Lokal zanaatkarlar tarafından yaratılan çelik ve ahşap mobilyalar, aydınlatma armatürleri, masalar, raflar ve bankların yanı sıra eyer şeklindeki askılar ve binicilik kaskları için raflar dahil olmak üzere merkezin iç mekan tasarımında kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın