West 57’yi Tasarlaması için BIG Seçildi

Manhattan silüetine davetkar bir kıvrım katacak ve New York şehri için tamamen yeni bir konut tipolojisi olacak olan West 57, BIG (Bjarke Ingels Group) tarafından tasarlandı.

Durst Fetner Residential (DFR), 11. ve 12. caddeler arasındaki West 57 Caddesi üzerinde yer alacak olan 600 birimlik konut projesi olan West 57’ın tanıtımını yaptı. Yapı, ünlü Danimarkalı mimarlık firması BIG tarafından tasarlandı ve bu proje ile firmanın Kuzey Amerika’ya açılışı gerçekleşiyor. Yapının programı kültürel ve ticari platformdaki farklı ölçeklerde 600’ün üzerinde yerleşim biriminden oluşuyor. İnşa edilecek yapının LEED Altın Sertifikası alması için uğraşılıyor.

Durst Fetner Residential’ın CEO’su olan Hal Fetner “Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekecek bir binanın inşasına başlamak son derece heyecan verici” dedi ve ekledi: “BIG’in tasarımı yenilikçi, davetkar ve benzersiz. Hudson Nehri manzarası ve doğal ışığı en üst düzeye çıkarmasıyla beraber yapının güzelliği etkin ve fonksiyonel tasarımı ile uyum sağlıyor. West 57, mimari mükemmellik ve yaratıcı tasarımı, sürdürülebilir inşaat ve işlemleri, nefes kesen manzarası ve farklı olanaklar için yeni bir standart oluşturup New York’un en çok aranılan ikamet adresi haline getirecek. “

Yapı, Avrupa’daki çevre blok kavramı ve geleneksel Manhattan yüksekliğinin adeta bir karışımı. Kompakt ve yoğunluk sağlayan avlulu bir binanın verimliliği, samimiyeti ve güven duygusu, ferahlığı ve bir gökdelenin geniş manzarasına sahip olan West 57 tüm bu avantajları bir araya getiren benzersiz bir şekle sahip. Bloğun üç köşesi alçak tutuldu ve kuzey-doğu köşesi ise 140 metre yukarı kaldırıldı. Alçak batı güneşini bloğun derinliklerine kadar getiren avlu Hudson Nehri’ne doğru açılıyor ve bitişikteki Helena Kulesi’nin nehir manzarasını nazikçe koruyor.

Binanın biçimi izleyicinin görüş noktasına bağlı olarak değişiyor. Batı tarafında çarpık bir piramit gibi görünüyor.

Yol, West 58 Caddesi’ne doğru ince sivri bir dönüş yapıyor. Klasik Kopenhag kentsel vahalarından esinlenerek avlu sokaktan görülebiliyor ve West 57’nin gelişimi ve Hudson Nehri Parkı’nın bitişiğindeki yeşil alanı genişletmek için hizmet veriyor.

W57 – West 57th Residential Building from BIG on Vimeo.

Etiketler

Bir yanıt yazın