Finkernagel Ross’tan Viktorya Dönemi’nden Kalma Geleneksel Bir Eve Çağdaş Bir Ek Yapı

Finkernagel Ross, Batı Londra'da yer alan Viktorya döneminden kalma teraslı, geleneksel bir eve, bahçe manzarasını en üst düzeye çıkaran ve yeni iç mekanı güneş ışığıyla dolduran, yeni bir alan kazandırdı.

Wandsworth Common Koruma Alanı’ndaki evlerinde uzun yıllardır yaşayan ve daha önce evlerinin çalışma şeklini yeniden düşünme sürecini başarısızlıkla sonuçlandıran Finkernagel Ross’un müşterileri ne istedikleri konusunda netti: Geleneksel Viktorya dönemi evlerinden farklı, dramatik tavan yükseklikleri ve bol miktarda doğal ışık eşliğinde keskin, engelsiz, çağdaş yeni bir alan.

Finkernagel Ross direktörü Catherine Finkernagel, “Oldukça basit görünen bir alan,” diyor, “ama aslında hiç de öyle değil. Müşterimiz arka taraftaki eklenti için çarpıcı bir odak noktası istiyordu. Çeşitli yinelemeler, havada süzülüyormuş gibi görünen ve birçok kişinin nasıl elde edildiğini sorgulamasına neden olan bir tasarımla sonuçlandı.”

Finkernagel Ross, proje özetinin son derece zorlu olan engelsiz kısmına ulaşmak için mühendisler SD Structures ile yakın işbirliğinde, müşterilerin aşağıda tamamen kolonsuz bir alana sahip olabilmeleri için yukarıdaki olağanüstü uzun birinci kat dolap kanadı eklentisini destekleyebilecekleri yolları çizmiş ve modellemiş.

Sonuçta ortaya çıkan çözüm, aşağıdaki alanda görünür bir yapı sunmayan bir değil, iki yapısal konsol gerektiriyor. Bunun yerine, havada asılı duran birinci kat uzantısı, ışığın içeri dolmasını sağlamak amacıyla camla kaplanarak vurgulanmış. Zemin seviyesindeki yan ve arka payanda duvarları, üst payanda seviyelerini ve zemin kattaki tamamen camlı çatıyı destekleyen yaklaşık 9 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğinde çift konsollu çelik bir yapı ile değiştirildi.

Konsol yapısı, tuğla astarlar kullanılarak gizlenen çelik kirişlerle özenli bir detaylandırma gerektirdi ve camın tuğladan geçiyormuş gibi görünmesini sağlayan herhangi bir görünür yapı olmadan camlı çatıya kesintisiz bir destek sağladı. Konsol yapının ön ve arkasındaki çelik yapı, camın çevresine çerçeve sağlayarak çift konsolun merkezinin şeffaflık içinde süzülmesine olanak tanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın