WAF’ta Yılın Binası “Cooled Conservations at Gardens by the Bay”

World Architecture Festival'da yılın projesi Wilkinson Eyre Architects tarafından tasarlanan "Cooled Conservations at Gardens by the Bay" oldu.

3 Ekim günü başlayan festival maratonu 5 Ekim akşamı yapılan ödül töreni ile son buldu.

Ödül töreni öncesinde Şangay EXPO’daki İngiliz Pavyonu, son olarak olimpiyat ateşinin tasarımını yapan Thomas Heatherwick’in konferansı vardı. Thomas Heatherwick, esprili sunumu ile salonu dolduran izleyicilere keyifli 1 saat yaşattı. Keyifli dakikaların ardından sıra işin en heyecanlı yerine geldi.

 

3 gündür jüri karşısında ter döken mimarlar Festival’in direktörü olan Paul Finch’in salona gelmesini beklemeye başladılar. Gecikmeli de olsa salona gelen Finch, kendine has espri anlayışıyla yılın en iyilerini açıklamaya başladı. Yılın binası açıklanmadan önce sırayla diğer kategorilerdeki ödüller sahiplerine verildi.

 

Yılın Öğrencileri: University of Ferrera (İtalya)

Yılın En İyi Peyzaj Projesi: Kellang River Bishan Park (Atelier Dreiseitl)

İnşa Edilmemiş En İyi Proje: Msheireb Heart of Doha (AECOM)

Küçük Ölçekli Projeler: Transport Marina Bay Station (AEDAS)

Office for an Advertesing Film Production Company (SJK)

Direktör’ün Ödülü: Plaza Espana in Adeje (Meis Arquitectos)

 
Yılın binası ödülü ise festival boyunca pek çok kişinin favorisi olan, Wilkinson Eyre Architects tarafından tasarlanan Cooled Conservations at Gardens by the Bay projesine verildi. Bu iki devasa strüktür dünyanın en büyük iklim kontrollü serası ünvanını da taşıyor. Grant Architects tarafından master planı hazırlanan parkın içerisinde bulunan binalar, etkileyici kütleleri ile Singapur’un yeni çekim noktaları. 

Etiketler

Bir yanıt yazın