Volkan Külünden Beton

SetBlok firması, volkanik kayadan hazır tuğla ve beton üretti. İçinde doğal yalıtım malzemeleri de bulunan beton sayesinde, binalara sonradan yapılan mantolamaya gerek kalmıyor.

İnşaat sektöründe yaşanan hızlı büyüme rüzgârına yenilikçi fikirleriyle KOBİ’ler de dahil oldu. Bu firmalardan biri olan Ankaralı SetBlok, yalıtım konusunda ilginç bir buluşa imza attı. 40 ülkede patenti alınan ürün, yapılarda mantolama olarak tabir edilen dış kaplamayı tarihe karıştırıyor. Sistemde, kaplama malzeleri üretim aşamasındayken tuğla ve beton kalıpların içine yerleştiriliyor. Volkanik bir kaya türü olan pomza taşıyla, çimento ve polistren köpüğünü birleştiren hazır duvarlar enerjide yüzde 40’a yakın avantaj sağlıyor. 

İki çözüm birarada

Şirketin iki çözümü bir arada sunduğunu belirten SetBlok Ankara Bölge Sorumlusu Ongun Özdemir, ürünün özellikleriyle ilgili şunları söyledi: “Enerji verimliliği bilinciyle başlayan yalıtım zorunluluğu binalarda mantolama sistemini yaygınlaştırdı. Ancak mantolama yaklaşık 5-10 yılda bir tamir ve yenileme gerektiren bir sistem. Bizim ürünümüz ise kömür cürufu veya ponza agregalı ve genleştirilmiş polistren köpük kullanılarak mono blok olarak üretiliyor. Isı ve ses izolasyonu sağlayan hafif duvar örüm elemanı. İleri teknoloji ürünü olan setblok duvar yapma ve yalıtımı, tek adımda ve tek malzemeyle kolaylıkla yapılabiliyor.” 

İhracata da başladı

Şirketin birçok ülkede patent alma süreci devam ediyor. SetBlok ürünleri bu yıl Avrasya Patent Ofisi’nden de belge almaya hak kazandı. Şirket, yurtiçi pazarın yanı sıra bu yıl Libya, Irak ve Rusya ülkelerine ihracat yapmak üzere bayi çalışmasına başladı. İlk ihracatını Libya’ya yapan firma, bu ülkelere lisans vermek üzere de görüşmelerde bulunuyor. 

Adapazarında üretiliyor

Üretim lisansı için yeni yatırımcıların SetBlok’la lisans anlaşması yapmaları mümkün. Hâlihazırda lisanslı olarak üretim yapan ilk firma ise ATS. Şirket, 2013’ün başında yaptığı yatırımla Adapazarı’nın Arifiye ilçesinde yaklaşık 14 bin metrekarelik alanda kurulu tesisin 4 bin metrekarelik bölümünde üretim gerçekleştiriyor. 

Ürünün 8 avantajı;

Isı yalıtımı ve soğutmada enerji tasarrufu sağlıyor, ek mantolama gerektirmiyor. 
Nem tutmaz özelliğiyle, duvarlarda mikroorganizma üremesine engel oluyor. 
Yangına karşı dirençli. Yüksek sıcaklıklarda dahi alev almıyor. 
Depreme ve dış etkenlere karşı dayanıklı. 
Özel yalıtımı sayesinde 60 desibil şiddetindeki gürültüde bile ses yalıtımı sağlıyor. 
Yapısında radyoktif ve toksik maddeler içermiyor. 
Birim metrekare duvarın ortalama ağırlığı 106 kg. 
Setblok’un düzgün yüzeyli olması işçilik tasarrufu da sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın