Vodafone Ofis Binası Yılın Kurumsal Binası Ödülü’nü Aldı

Porto'da 2009 yılında tamamlanan Vodafone Ofis Binası, tasarım blogu Arch Daily'de kurumsal bina kategorisinde 2010 Yılın Binası Ödülü'ne layık görüldü ve "Dünya'daki en yaratıcı ofis" ünvanını alan yirmi binadan biri oldu.

Beton yapının düzensiz biçimi sadece Porto turistlerini etkilemiyor, aynı zamanda binanın kullanıcılarını da içine çekiyor.

5 katı yer üstünde ve 3 katı yer altında olmak üzere 8 katlı tasarlanan bina Boavista Caddesi üzerinde konumlanıyor. Yer altındaki iki kat otoparka ayrılmış, üçüncü katta ise teknik servis ve dinlenme odaları ile bulunuyor. Zemin katta Boavista Caddesi’ne açılan bir kafeterya ve mağazalar ile birleştirilen geniş bir konferans salonu bulunuyor. Kalan dört kat ticari ofis alanı olarak kullanılıyor.

Barbosa&Guimarães Mimarlık tarafından gerçekleştirilen tasarımda serbest biçim düzenlenmiş bina Vodafone’un ‘Vodafone Life, Life in Motion’ sloganından esinlenmiş. Bina cephelerinin gözle görülür uyumsuzluğu içeride de devam ediyor. Zekice tasarlanmış açılı oyuklar ve düzensiz pencereler benzersiz bir bina tasarımı ortaya koyuyor. Barbosa&Guimarães şunları söyledi: “Resimden, heykelden, fotoğraftan, sanattan ilham alınarak yaratılan ofis binası genellikle çizgisel tasarlandı, dengesiz, hareketli birçok cephesi ile düzensiz bir beden olmaya başlıyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın