VKV Çağdaş Sanat Müzesi Arter’in Faaliyetlerini Bir Adım İleriye Taşıyacak

Vehbi Koç Vakfı'nın Dolapdere'de inşası devam eden müzesinin isminin Arter olacağı söyleniyor. Müzenin, galerinin İstiklal Caddesi'ndeki faaliyetlerini bir adım ileriye taşıması planlanıyor.

Dolapdere’deki müzenin, Vehbi Koç Vakfı Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nun yanı sıra koleksiyon dışı sergilere ve farklı disiplinlerden etkinliklere ev sahipliği yapması ve Arter’in süregelen faaliyetlerini bir adım ileriye taşıması planlanıyor.

Müze binasında sergi alanlarının yanında bir heykel terası, performans alanları, diyalog merkezleri, konferans/toplantı/etkinlik salonları, kitaplık, konservasyon laboratuvarı, depolar, sanat yayınlarına odaklanan bir kitabevi ve yeme/içme alanları bulunacak.

Binanın mimari tasarımı Grimshaw Architects tarafından yapıldı, uygulama projeleri ise Turgut Alton Mimarlık tarafından çizildi. 2015 yılı Temmuz ayında başlayan müze inşaatının 2018 yılında tamamlanması planlanıyor.

Çağdaş sanat müzesinin kurucu direktörlüğünü Vehbi Koç Vakfı Kültür Sanat Danışmanı Melih Fereli üstleniyor; küratörler ekibinin başında ise Emre Baykal bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın