Viyana’nın Tarihi Kent Merkezinde Bir Ofis Binası

Mimarlık ofisleri Schuberth und Schuberth, Stadler Prenn ve Ostertag tarafından gayrimenkul şirketi BUWOG için tasarlanan ofis yapısı Viyana'da bulunuyor.

Fotoğraflar: Christoph Panzer

2013 yılında düzenlenen uluslararası mimarlık yarışması sonucu hayata geçirilen yapının konsepti, bir ofis binasının farklı ve çağdaş bir yaklaşımla tarihi çevreye entegrasyonunu öngörüyor.

Wilhelmine Dönemi evlerini andıran yapının kat yükseklikleri, çekici odaları ve sofistike ön cephesi; genişlemeye de imkan veren, uzun ömürlü bir bina yaratma motivasyonuna dayanıyor.

İçeride, cömert bir antre, üstte camlı çatıya uzanan bir iç avluya doğru genişliyor. Ofis kanatları, açık plan olarak kullanılabilen veya hücre tipi ofisler ile bölünebilen esnek bir düzende yapılandırılmış.

Bina hacminin ana hatları, çevredeki bina yüksekliklerini referans alıyor. Yapının zemin katı, diğer yapı cephelerinin hizasını koruyarak dar bir yaya yoluna açılırken, hacmin ana caddeye bakan iki köşesi yivli bir biçim alıyor.

Kentin sembolik ve görsel merkezi olan St. Stephen Katedrali manzarasını ve Viyana’nın tek merkezli kentsel yapısını koruyabilmek için binanın kuzey tarafı, tarihi binaların hizasından dört metre içeri kaydırılmış.

Eski binanın en az yüzde doksanı, inşaat sürecinde yeniden kullanılarak yapıdaki geri dönüşüm döngüsüne dahil edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın