VitrA İnovasyon Merkezi, Geleceğin Tasarımcılarını Ağırlıyor

Eczacıbaşı VitrA’nın, Bozüyük Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle hayata geçirdiği “Tasarım Odaklı Düşünme Atölyeleri” başladı.

VitrA İnovasyon Merkezi çalışanları tarafından Bozüyük’te yaşayan 8-12 yaşındaki öğrenciler için düzenlenen atölye çalışmasına, 2 Ocak 2018 tarihinde Bilecik Valisi Doç.Dr. Tahir Büyükakın da katıldı. Etkinliğin sonunda öğrencilere, tasarımcı sertifikaları verildi.

VitrA İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen “Tasarım Odaklı Düşünme Atölyeleri”nin hedefi, 8-12 yaş grubundaki öğrencileri, insan odaklı bir yaklaşım olan tasarım odaklı düşünmenin prensipleriyle tanıştırarak, gerçek problemleri yaratıcılıklarını kullanarak nasıl çözebileceklerini öğretmek. Toplam 200 öğrenciye ulaşılması planlanan atölyelerde, öğrenciler empati yöntemini kullanarak kendilerine verilen problemlerin çözümü için fikirler üretiyor, basit malzemeler kullanarak seçtikleri fikrin prototipini yapıyor ve bilgisayar programında modelliyor. Çözümlerin tüm katılımcılara sunulmasıyla sona eren atölye çalışmalarında öğrencilere, 3 boyutlu yazıcılar ve kullanım alanları da anlatılarak bu teknolojiyle tanışmaları sağlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın