VitrA İnovasyon Buluşmaları’nda Tasarımın Geleceği Tartışıldı

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Ar-Ge ekiplerini buluşturan Bozüyük'teki VitrA İnovasyon Merkezi'nde VitrA İnovasyon Buluşmaları adıyla düzenlenen seminerlerin dördüncüsü İngiliz tasarımcı Dr. Geoff Crook'un katılımıyla gerçekleştirildi.

“Yeni Ufuklar-Eski Haritalar” başlıklı seminer kapsamında, tasarım ve iş dünyasının eski alışkanlıklarının, sarsıcı yenilik fırsatlarını nasıl engellediği konusu tartışıldı.

Crook, endüstri devrimiyle birlikte başlayan makineleşme ve otomasyon sürecinin, güdümlü bir tüketim toplumunun doğmasına yol açtığını savundu. Üretim ve tüketim süreçlerinin büyük şirketler ve devletler tarafından kontrol altında tutulmasının, modern dünyanın en büyük tehlikesi olarak tanımladığı “öngörülebilirliği” de beraberinde getirdiğini ifade eden Crook, “Yaşadığımız dünya, ne kadar yaratıcı ve serbest olabileceğimizi belirliyor. Gelecek aslında henüz yaratılmadı. Gelecek, şirketlere olduğu kadar bireylere de ait. İşe, eski alışkanlıklarımızı sorgulayacak cesareti göstermekle başlayabiliriz” diye konuştu.

Endüstriyel tasarımcı Erdem Akan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerin yuvarlak masa bölümünde ise, tüketicilerin gelecekteki ihtiyaçlarını öngören güncel tasarım anlayışının, hakim pazarlama modellerini değişmeye zorladığının altı çizildi.

VitrA İnovasyon Buluşmaları; bölgedeki üniversite ve sanayi kuruluşlarında görev yapan mimar, tasarımcı ve araştırmacıların yanı sıra, akademisyen ve öğrencileri, inovasyon üzerinde düşünmeye, tartışmaya ve üretmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın