“VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi Sunar: Mutluluk Fabrikaları” Sergisi Ankara’da…

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin işbirliğiyle Şubat ayında İstanbullu sanatseverle buluşan VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin ilk sergisi Mutluluk Fabrikaları, 27 Eylül’de Ankara’da ziyarete açılacak.

Mimar Saitali Köknar’ın küratörlüğü ve Pelin Derviş’in koordinatörlüğüyle düzenlenen sergi, nitelikli kentsel çevre ve nitelikli mimarlık odağında çalışmalar yürüten TSMD Mimarlık Merkezi’nde, 9 Kasım’a kadar görülebilecek.

Sergi, başta alışveriş merkezleri ve ofis binaları olmak üzere, her gün milyonlarca insanın saatlerini geçirdiği ticari yapılardaki gündelik hayatı ve son 10 yıldaki dönüşümü ele alıyor. 14 mimari ekibin araştırma ve yorumları, sergi kapsamında mekana yerleştirilen mobil kutuların içinde sergileniyor. 2000 yılından bu yana üretilmiş ticari yapılardan oluşan bir seçkiye yer veren kitap da, sergiyle eşzamanlı olarak satışa sunuluyor.

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin tartışma platformunu oluşturan, daha önce İstanbul, Kayseri ve İzmir’de düzenlenen panel serisi kapsamında ise AVM yatırımcılarını ve mimarlarını bir araya getirecek yuvarlak masa toplantısı, Kasım ayında Ankara’da gerçekleştirilecek.

vitracagdasmimarlikdizisi.com adresindeki internet sitesinden, proje kapsamındaki etkinliklerle ilgili detaylı bilgiylere ulaşılabiliyor, yayınlar e-kitap formatında temin edilebiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın