Viktorya Dönemi’nden Kalma Atölyenin Ofise Dönüşümü

Cassion Castle Architects, tasarım ofisi Pearson Lloyd'un için Viktorya Dönemi'nden kalma eski bir atölyeyi yeniledi.

Yorkton Workshops, Londra’nın doğusunda Yorkton Caddesi’nde yer alıyor ve depo ile birlikte iki ayrı binadan oluşuyor. Atölyeler, Pearson Lloyd’un genel merkez vizyonuna uyacak şekilde yeniden yapılandırılmış.

Pearson Lloyd, Cassion Castle Architects’i devreye sokmadan önce, bir yılı sahada yeni bir bina inşa etmenin fizibilitesini araştırarak geçirmiş. Bunun sonucunda sürdürülebilirlik açısından binanın mevcut dokusundan en iyi şekilde yararlanmaya karar vermiş.

Stüdyo, 2017’de 560 metrekarelik Yorkton Workshops’u satın aldıktan sonra orijinal tasarımın çoğunu korumaya çalışmış. Luke Pearson amaçlarının, binanın mevcut dokusuyla çalışarak eski ve yeniyi olabildiğince doğru bir şekilde ifade etmek olduğunu söylüyor ve ekliyor:

“Elimizden geldiğince orijinal dokunun çoğunu açığa çıkardık ve atölyelerde çalıştığımız duygusunu sürdürmek istedik, çünkü bu binaların orijinal işleviydi.”

Dış kabuktan kalan elemanlar, beton zemin taşıyıcı döşeme plakaları da dahil olmak üzere modernize edilmiş ve yeni çatılar eklenmiş.

Cassion Castle Architects kurucusu Cassion Castle, tüm tasarım kararlarının çevresel etkisine en başından itibaren öncelik verildiğini ve bunun mevcut yapının mümkün olduğunca çoğunu korumaya yönelik erken kararla başladığını söylüyor.

“Ek olarak, süper yalıtım ve hava sızdırmazlığı, fotovoltaikler ve pasif kullanıcı konforunun dahil olduğu kullanımda enerji tüketimini azaltmak için bir dizi önlem uygulandı. Ayrıca yıkımdan elde edilen malzemelerin çoğunu binada yeniden değerlendirdik. Bazı durumlarda mevcut malzeme çok düzensizdi, ancak yapısal olarak sağlam ve nitelikliydi, bu yüzden sadece kolaylık uğruna kaldırmak yerine onu tuttuk ve üzerinde çalıştık. Bir şirket olarak, bu projede yaptığımız gibi, genellikle hem mimar hem de ana yüklenici olarak çalışıyoruz. Bu birleşik rol, daha reaktif, devam eden bir tasarım sürecini mümkün kıldı. Böylece beklenmedik bir şeyi sürekli olarak ortaya çıkaracak ve etrafını yeniden detaylandırabilecektik.”

Binanın Viktorya dönemi kısmı artık toplantı, etkinlik alanlarına ev sahipliği yaparken, depo alanı atölyeler ve stüdyo alanını barındırıyor.

Pearson Lloyd bir atölyede olma hissini korumak istemiş ve proje için malzeme seçimini buna göre yapmış. Temel seçenekler arasında ahşap lifli akustik tavan, çelik merdiven, atölye zemini (sahne zeminleri ve nakliye kamyonları ile aynı malzemeden yapılmış) ve geri kazanılmış çam ağacından zemin yer alıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın