Vietnam’daki Bir Evin Otele Dönüşümü

Vietnam’daki Bir Evin Otele Dönüşümü

Orman alanları ve geniş meyve bahçeleriyle dolu bir Güney Vietnam şehri Cao Lãnh’n banliyösünde yer alan Duyen Casa II Oteli, yerel bir mimarlık ofisi olan Block Architects tarafından tasarlanmış.

Proje, mevcuttaki bir evin yenilenmesi işini kapsıyor. Mevcut yapıyı dönüştüren tasarım ekibi, uzun kanadı çevreleyen dekoratif tuğladan yapılmış, yükselen yeni bir çatı tasarlamış. Bu alan, butik otelin beş misafir süitine ev sahipliği yaparken, kısa kanat, binanın kökenini ifade eden bir sac çatı ile çevrelenmiş.

Ofis, proje süresince yerli zanaatkarlarla çalışmış. Tasarıma ve uygun yapı malzemelerine bir alternatif bulabilmek için el sanatlarının yoğun olduğu köyler ziyaret edilerek, yerel yapı malzemelerinden ilham alınmış. El sanatlarındaki örgü tekniklerinden esinlenilerek, evin iki bölümünü örtecek pürüzsüz perdeler oluşturmak için fayanslar, yuvarlak çelik çubuklar ve tuğlalar kullanılmış. Bu şekilde narin “toprak” perdeler cepheyi tanımlarken, pasif soğutma güneşlikleri görevini de üstlenmiş.

Duyen Casa II otelini tasarlayan ve mevcut evi yenileyen Block Architects, taşıyıcı yapıların ve bölme duvarlarının çoğunu korumuş. Lobi ve misafir süitleri, palmiye ağaçlarıyla çevrili bir ön bahçeye bakacak şekilde doğuya doğru açılırken, ortak bir mutfak ve ortak alan havuza bakacak şekilde planlanmış.

Kompakt otelde, üç adet 2 kişilik oda ve beş kişinin kalabileceği iki adet yatakhane tasarlanmış. Tamamlayıcı malzemeler ve mobilyalar yerel fabrikalardan ve atölyelerden temin edilirken; orijinal evden arta kalan malzemeler de yenileme sırasında yeniden kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın