Vietnam’da Tamamen Geri Dönüştürülmüş Malzemelerle Yapılmış Bir Ev

Vietnamlı yerel stüdyo H2 tarafından tasarlanan bir ev olan Tree House by the Lake geri dönüştürülmüş metal kaplama ve yeniden kullanılan ahşap ve cam kullanılarak tasarlanmış.

Vietnam’ın Chau Duc Bölgesi’ndeki Da Bang Gölü kıyısında yer alan ev, yaşlı bir çift tarafından torunlarının doğayla iç içe büyüyebilmesi amacıyla tasarlanmış.

Bir orman içerisinde yer alan  ev,  doğaya minimum etki edecek şekilde tamamen yerel hurda malzemeler kullanılarak inşa edilmiş.

Ormandaki ağaçların gölgesinden yararlanan evin, gölden gelen serin esintiyi yakalamak için yerden yükseltilmiş ana formuyla bir ağaç evi andırması amaçlanmış.

Ağaçlar ayrıca teras ve açıklıklar aracılığıyla çatı yoluyla büyüyen evin tasarımına doğrudan entegre edilmiş.

Basit bir formda tasarlanan göl kenarındaki evin alt katı, bahçeye ve çevredeki manzaraya açılan döner bölmelere sahip camla kaplanmış.

Geri dönüştürülmüş oluklu demirle kaplanmış dikdörtgen bir hacim şeklinde tasarlanan üst kat, alt katın  üzerinde “yüzüyor” izlenimi verecek şekilde planlanmış.

Alt katta, zemininde büyüyen bir ağacın bulunduğu oturma odasına yer verilmiş. Çevredeki yeşillik evin inşasında kullanılan cam, brüt beton ve oluklu demirden oluşan malzeme paletini yumuşatmış.

Üst kata çıkan sarmal merdiven ve iki kat yüksekliğinde geniş bir ahşap hol ile evin her iki ucundaki yatak odaları birbirine bağlanmış.

İç ve dış mekanı birbirine bağlayan geçit cam bir çatı ile kaplanmış. Geçidin ortasında yer alan eliptik bir pencere ile ormana bakan oturma alanları oluşturulmuş.

Yürüyüş yolunun sonundaki beyaz duvarlarla kaplanmış yatak odalarına göle ve ormana bakan geniş teraslara açılan büyük pencereler yerleştirilmiş.

Evin kurutulmuş sazlarla kaplı şekli, bölgenin yöresel mimarisinden esinlenilerek hayata geçirilmiş.

Evin yapısal çerçevesi, hurda oluklu demir kullanımının yanı sıra şantiye yakınında toplanan eski çinkodan yapılmış. Birçok hurda ahşap ve cam eleman da yeniden tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın