Vietnam’da Şişelenmiş Su Üretimi Tesisi

Vietnam'da şişelenmiş su üretimi için sürdürülebilir malzemeler kullanılarak bir tesis tasarlandı.

Vietnam gibi gelişmekte olan ülkeler için tüketim alışkanlıklarından ve üretim maliyetlerinden kaynaklanan ülkelerin imajını lekeleyen plastik atık sorunu projenin ana motivasyon kaynağı olmuş. Tüketim alışkanlıklarını değiştirmek ve çevreyi korumaya katkıda bulunmak amacıyla Ninh Van Bay’deki küçük tatil köyündeki ziyaretçi ve personel ihtiyaçlarına hizmet eden şişelenmiş su üretim tesisi Chi.Arch tarafından tasarlanmış.

Tasarım temel olarak geleneksel yöntemleri çağdaş yöntemlerle harmanlamış ahşap bir yapı olmuş. Yapıda şişelenmiş saf su üretmek için bir mekanın yanında bu süreci ziyaretçiler için bir deneyime dönüştüren mekanlar dizisi tasarlanmış. Proje için sürdürülebilir, doğa dostu malzemeler her zaman öncelikli olmuş ve ahşap kirişler, kamış çatılar ve beton zeminler kullanılmış.

Ormanın gölgeleri arasına gizlenmiş olan proje, hem dostane hem de çağdaş bir görünüme sahip böylece insanları doğal kaynakları etkili bir şekilde kullanmaya teşvik ediyor. Geri dönüştürülmüş malzemeleri  kullanarak aydınlatmalar veya basit mobilyalar üretmek, doğayı koruma üzerine insanları iten tasarım kararları olmuş.

Üretim alanının sürece uygun hijyenik olmasına özen gösterilmiş ve üretim hattın olabildiğince görülebilir olmasına dikkat edilmiş. Ayrıca lobi alanında su hakkında çeşitli bilgiler sunan mikroskoplar veya geniş ekranlar gibi diğer ekipmanlara yer verilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın