Vietnam’da Sele Dayanıklı Tasarlanmış, Yükseltilmiş Ev

Vietnam’da Sele Dayanıklı Tasarlanmış, Yükseltilmiş Ev

SDA, Vietnam’ın Ho Chi Minh Şehri'nin yakınlarında, selin etkilerini azaltmak için yerden yüksekte inşa edilen betonarme strüktüre sahip bir ev olan Floating House'u tasarladı.

Ev, Thu Duc semtinde, genellikle yakındaki bir nehirden dolayı sular altında kalan ve Vietnamlı mimarlık ofisi SDA’nın zeminden bir metre yükseltmesini gerektiren yemyeşil bir alanda bulunuyor.

Floating House, ev sahibinin yemyeşil bahçelere doğru açılma ve selden korunma ihtiyacını dengelemek için tasarlanmış beton bir strüktüre sahip.

Floating House’ın bazı bölümleri ahşap çerçeveli pencerelerle kapatılırken, konsol balkonlar ve çatı terası da dahil olmak üzere alanlarının yaklaşık yüzde 70’i dışarıya açık bırakılmış.

“Her kat arasındaki boşluk, iç ve dış mekanlarda çeşitlilik yaratıyor. Her bir döşeme, bahçeye doğru uzatılıyor, birden çok yöne doğru konsol yapıyor. Bir teras veya dış mekan alanı, bir açıklık için bir saçak ve bir dış merdiveni örtmek için çatı görevi görüyor.” 

İç mekanlar, koyu renkli ahşap çerçeveli katlanır cam kapılar ile çevrili beton çerçeve içinde yer alıyor. Bunlar, odaların teraslara açılmasına izin veriyor ve tamamen kapalı olan tek alan banyo kalıyor.

Alt katta, üst kattaki mutfak, oturma ve yemek alanına özel, sarmal bir merdivenle bağlanan yatak odası bulunuyor.

Ahşap lambri, yatak odasını tanımlarken; yaşam alanındaki karo zemin dışarı doğru uzanarak çevredeki terasla sınırı bulanıklaştırıyor.

Konutun tepesinde, ince bir metal korkulukla sarılmış taş döşeli bir teras, daha fazla oturma ve açık havada yemek pişirme alanları sağlarken binanın bitki odası duvarın alçak, beyaz bir bölümüyle gizlenmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın