Vietnam’da Bir Gölet ve Tropik Bahçeyle Çevrili Tatil Evi

Vietnam'ın Cần Giuộc bölgesindeki bu saz çatılı evde yatak odaları ve yaşam alanları, binanın iki tarafını saran gölet manzarasına açılıyor.

AM House, Long An’ın kırsal bir bölgesinde, sahibinin Ho Chi Minh City’deki evine arabayla yaklaşık 45 dakika uzaklıkta yer alıyor.

Mülk, şu anda kendi bağımsız stüdyolarını yöneten üç genç mimar olan Nguyen Huu Duy, Nguyen Duy ve Bui The Long tarafından tasarlandı.

Mimarlar, 3.500 metrekarelik arsa üzerinde, ikinci bir konut isteyen mülk sahibi için yemyeşil çevreyle birleşen bir ev tasarladılar.

Ev, sazdan bir çatı ile yeşilliğe ve yakındaki bir göle referans veren, doğal unsurlarıyla dikkat çeken bir gölete sahip.

Konut; iki yatak odası, bir görevli odası, mutfak ve diğer alanları biçimlendirecek daha fazla özel alan oluşturmak için kullanılan beton duvarlarıyla geniş, açık plan bir yaşam alanına sahip.

“Bina, büyük bir sazdan çatı altında ve bir gölün hemen yanında rastgele dizilmiş beş ayrı blok olarak tasarlandı.”

“Bölme blokların kullanımı, binaya hem içeriden hem de dışarıdan farklı görünümler kazandırıyor. Ayrıca, her mekana doğal havalandırma ve doğal gün ışığı sağlıyor.”

Ana yaşam alanı, iç mekanı dış mekanla birleştirmek için açılabilen katlanır cam kapılarla kaplı bir salon ve yemek alanından oluşuyor.

Yaşam alanlarının hemen dışında kalan gölet, binanın köşesine kadar uzanıyor ve salona dizili taşlarla bağlanan korunaklı bir dış güverte içeriyor.

Sazla kaplı çelik çatının alt tarafı, beton duvarların rengine uyacak şekilde işlenmiş bir ahşap çıta sistemi ile tamamlanmış.

Cilalı beton zemin, evin yumuşak ve dokulu malzeme paletiyle de uyum sağlıyor.

“Evdeki tüm unsurların renk ve yüzey dokusunun benzerliği, çevresindeki peyzajla uyumlu sessiz ve huzurlu bir alan yaratıyor.”

Yaşam alanını çevreleyen büyük pencerelere ek olarak, tavanı çatının sırtı boyunca delen bir yuva, gün ışığını içeri getiriyor.

Ev, daha çevre dostu olmasına yardımcı olmak için doğal ışık, havalandırma ve soğutmaya odaklanılarak inşa edilmiş. Havuzun dahil edilmesi, havanın binadan içeri girerken soğumasına yardımcı oluyor.

Etiketler

Bir cevap yazın