Vietnam’da Açık Bir Kamusal Alan Olarak Tasarlanan Hacimler

Vietnam'ın Ho Chi Minh kentinde inşa edilen Can Gio Pavilion, DE-SO tarafından tasarlanan açık bir kamusal alan. V şeklinde iki çatı ile korunan hacimler, ziyaretçileri ağırlamak için bir karşılama alanı ve çeşitli etkinlikler düzenlemek için çok işlevli bir alan olarak işlev görüyor.

Can Gio Ormanı, yaklaşık 150 bitki türünü bir araya getiren 75.740 hektarlık bir alana yayılıyor. Ho Chi Minh Şehri’ne yakın olan bu bölge, çeşitli benzersiz ve nadir türlere sahip tipik mangrovları ile şehrin akciğeri olarak da kabul ediliyor.

Can Gio restoranı, Ho Chi Minh şehrinin güneyinde bulunan Can Gio mangrov ormanı boyunca yayılan bir çift kuş kanadı gibi tasarlanmış. V şeklini oluşturan kanatlar, güneşin doğduğu uzak ufka kadar görüntüyü çerçeveliyor. Doğal mineral taş platform, mangrov ufkuna doğru bu net görüş açısını ve öndeki çekici dairesel yeşil gölün manzarasını vurguluyor. Proje turistik ve kalabalık bir alanda yer alıyor.

Açık bir kamusal alan olarak tasarlanan proje, yoğun güneş ışığı ve şiddetli yağışlarından V şeklinde iki çatı ile korunuyor. Bu büyük çatılar, çevredeki tüm güzel manzarayı yakalayan bir resim çerçevesi işlevi görüyor. Amaç, ziyaretçileri ağırlamak için bir karşılama alanı ve çeşitli etkinlikler düzenlemek için çok işlevli bir alan yaratmak: konferans ve seminer toplantıları, profesyonel mutfak olanaklarıyla donatılmış geçici restoranlar, büyük gruplar için etkinlik işlevleri ve mevsimlik sergiler…

Binanın ana mekanları klima ile donatılmış iki yemek odası, depo, soğuk oda ile büyük bir mutfak ve sıhhi alanlar.

“Proje, etraftaki her şeyi beyazlatan güçlü güneş, Doğu Denizi’nden gelen şiddetli yağmurlar ve gök gürültülü fırtınalar, kuru rüzgar ile baş edebilmeli.”

Projenin rengi, tipik yerel kum rengi ve mangrov ağaçlarının köklerinden esinlenmiş. Proje ayrıca mangrovun doymuş yeşil bitki örtüsünü vurgulayan alüvyona benzer açık gri rengi kullanıyor.

Zemin kat seviyesini yükseltmek ve yapıyı kumlu ve alüvyonlu alana iyi bir şekilde sabitlemek için mimari bir düzen oluşturmak amacıyla tabanı inşa etmek için monolitik laterit taşlar kullanılmış.

Rampalar ve merdivenler aracılığıyla terasa erişim imkanı sağlanmış. Dört bina ve taban, gri laterit taşla kaplı betondan yapılmış. Bu laterit ayrıca 10 cm kalınlığındaki masif taşlarda kapalı ve klimalı yemek odaları için kafes duvar oluşturmak için kullanılmış.

Pavyonlar yerel Vietnam malzemeleri ve minimum kompozit malzemelerle inşa edilmiş.

Etiketler

Bir cevap yazın