Vietnam’da 42.000 Parça Bambu Kullanarak Tasarlanan Heykelsi Bir Yapı

Vietnam’da 42.000 Parça Bambu Kullanarak Tasarlanan Heykelsi Bir Yapı

Vietnam merkezli mimarlık ofisi Vo Trong Nghia Architects, Vietnam'ın Phu Quoc adasındaki bir tatil yerinin girişine konulmak üzere 42.000 parça bambu kullanarak heykelsi bir yapı tasarladı.

Bina, adada 1.000 hektardan fazla alanı kaplayan bir eğlence kompleksi olan Phu Quoc Birleşik Merkezi’nin içerisinde yer alan Grand World Phu Quoc’un ziyaretçilerini karşılamak için tasarlanmış.

Ofis, Vietnam kültürünü somutlaştıran ve geniş alanın girişinde çarpıcı bir sembol gibi duran bir yapı tasarlamayı amaçlamış.

Brüt 1.460 metrekarelik bir alana sahip olan karşılama merkezi, mimarlık ofisinin uzun yıllar boyunca geliştirdiği inşaat yöntemleri kullanılarak bambudan yapılmış.

Heykelsi yapı, Vietnam’ın tropikal ikliminde hızla büyüyen çim türlerinin içi boş gövdeleri olan yaklaşık 42.000 bambu kültü kullanılarak tamamlanmış.

Kültleri birbirine bağlamak için halatlar ve bambu pimleri kullanılmış. Yapı, kullanılan hibrit yapısal sistemler nedeniyle önceki bambu binalarından daha karmaşık bir forma sahip.

Yoğun yapı, bir lotus ve bronz tambur şeklinde oyulmuş bir iç boşluk ile bir dizi kemer, kubbe ve ızgaradan oluşturulmuş.

Yapının ışığın içinden geçmesine izin veren ızgara yapısı sayesinde de açık ve şeffaf hissettiren iç mekanlar ortaya çıkarılmış.

Binanın sazdan çatısına entegre edilen çatı pencereleri, gün ışığının iç mekanı aydınlatmasına da izin verirken, ızgara sistemi esintilerin alanı doğal olarak havalandırmasını sağlamış.

Tesise gelen ziyaretçilerin, kemerli bir açıklıktan karşılama merkezine girmeden önce, bir meydandan geçerek sığ bir yansıtıcı havuzun köprülendiği bir yolu takip etmeleri planlanmış.

Kemerli geçit binanın içinden geçerek lotus ve bronz bir tambur şeklinde iki salona açılacak şekilde tasarlanmış.

Yontulmuş iç boşluklara binanın Vietnam kültürünü içermesi gerektiği talebine yanıt veren geleneksel semboller yerleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın