Vietnam Ormanında Gizlenmiş Bir SPA

P.I Architects, Vietnam'ın Phu Quoc Adası'nda 10 hektarlık bir alanda konumlanan tesis için yeni bir SPA tasarladı.

Çevresindeki ormanın zengin bitki örtüsünde gizlenmiş SPA, küçük bir havuz etrafında şekillenen dört dikdörtgen hacimden oluşuyor. Dört hacmin sıkıştırılmış toprak duvarları ahşap panjurlu kapı ve pencerelerle tamamlanmış ve üzeri geniş, sazdan çatılarla kaplanmış. Sonuç olarak, tesisin rustik, sıcak ruhunu yansıtan havadar ve konforlu bir alan yaratılmış.

Mango Bay Resort, Phu Quoc Adası’nda 10 hektarlık bir alanda 44 bungalov ile çevre dostu bir turistik mekan. P.I Architects, tesisin denize doğru hafif eğimli bir yamacında yer alan, bungalovların arkasına gizlenmiş ve ormanla çevrili yeni SPA’sını tasarlamak üzere görevlendirilmiş.

Proje, bir küçük bir havuzu çevreleyen ve yürüyüş yolları ile birbirine bağlanan dört binadan oluşuyor. İki ana bina; resepsiyon alanı, duşlu soyunma odaları, tedavi odaları ve dinlenme alanlarını kapsarken, diğer iki hacim sadece tedavi odalarından oluşuyor.

Peyzaj açısından proje, yerel bitki ve çiçekleri bahçeye entegre ederek tesisin ruhunu yansıtıyor. Tek istisna küçük havuza dikilen, yeni bir başlangıç ve barış beklentisini temsil eden Plumerialar.

Ofis, inşaat sırasında ormanı yok etmekten mümkün olduğunca kaçınmaya çalıştıklarını söylüyor. Proje tamamlandıktan hemen sonra, kesilen ağaçların yerine yeni ağaçlar dikilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın