Venedik Mimarlık Bienali’ndeki Fransız Pavyonunda, Disko Topunun İçinde Minyatür Bir Dünya Oluşturulacak

18. Venedik Bienali kapsamında Fransız pavyonunda “Ball Theatre” isimli proje sergilenecek. Fransız ekip, pavyonu bir performans alanına dönüştürerek bir etkinlik ve kolektif deneyim mekanı yaratmayı amaçlıyor.

Fransız pavyonunun küratörlüğünü Gilles Delalex ve Yves Moreau tarafından Paris’te kurulan bir mimarlık ofisi olan Moura üstlenirken, senografi için Georgi Stanishev ve Clémence La Sagna, yardımcı küratör Jos Auzende ve programlama için Anna Tardivel gibi isimlerden destek alınıyor.

“Ball Theatre” sergisi, görsel ve işitsel bir senografi yaratarak ziyaretçileri duyusal bir deneyimin ve tiyatro mimarisinin keyfini çıkarmaya davet ediyor. Küresel kurulum, bir keşif ve deneyim yeri olacak şekilde tasarlanacak. Sergi süresince araştırmacılar, öğrenciler, sanatçılar ve düşünürler dönüşümlü olarak bir hafta boyunca mekanda yaşayacak ve pavyonu deneyimsel bir mekana dönüştürecek.

Proje, gümüş kaplı alüminyum tabakalı küre şeklinde bir tiyatrodan oluşuyor.

Bienal sırasında belirli zamanlarda pavyon 1920’ler ve 1930’larda New York’ta Harlem’de gelişen kült balo kültürü tarihine bir gönderme olarak performans etkinliklerine ev sahipliği yapan gerçek bir balo salonuna dönüştürülecek. Bu performanslar ve atölye çalışmaları, gezegenimizin kırılganlığı, sömürge mirası ve kimlik, normlar ve toplumsal cinsiyetin temsili gibi güncel sorular üzerine tartışma başlatmayı amaçlıyor.


Paris İklim Anlaşması’nın hedefleriyle uyumlu olarak hayata geçirilecek olan Fransız Pavyonu, hafif ve modüler mimariyi, yerel üretimi ve malzemelerin ekonomik kullanımını teşvik ediyor. Ahşap ve çelikten imal edilen pavyon, yapısı kolayca monte edilip demonte edilebildiği için tekrar kullanılabilir ve kolayca hareket edecek şekilde oluşturulacak Tiyatro ve bitişik odalardaki tüm eşyalar, serginin kapanışından sonra ikinci bir hayata kavuşacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın