Venedik Mimarlık Bienali’nde Toplu Konutlar Üzerine Bir Sergi: Reconceptualizing Urban Housing

Dünyanın dört bir yanından kadın mimarların liderliğindeki mimarlık ofislerinin tasarladığı toplu konutlar üzerine bir sergi olan “Reconceptualizing Urban Housing” Venedik Mimarlık Bienali kapsamında gezilebilecek.

Küresel konut krizi, dünya çapında, özellikle dünya nüfusunun %80’inin barındığı şehir merkezlerinde acil bir konut ihtiyacı yarattı. Daha fazla evi daha hızlı inşa etme yarışında topluluk, kimlik ve yaşanabilirlik gibi birçok önemli faktör göz ardı ediliyor. Şehirden şehre, bağlam önemli ölçüde farklılık gösteriyor, ancak sorun evrensel: Toplu konutlar nasıl daha yaşanabilir olabilir? Konut tasarımının sakinlerinin refahını ve yaşam kalitesini artıracağından nasıl emin olabiliriz?

Reconceptualizing Urban Housing sergisi, European Cultural Centre (ECC) tarafından 20 Mayıs – 26 Kasım 2023 tarihleri arasında Venedik Mimarlık Bienali kapsamında düzenlenen 6. Time Space Existence’ın bir parçası olarak sergilenecek. Sergi, dünyanın dört bir yanından, özellikle kentsel alanlarda veya yakınında, toplu konutlara ilişkin benzersiz bakış açılarına sahip, kadınların önderliğindeki bir grup uygulamayı bir araya getiriyor. Sergilenen çok çeşitli projeler, yalnızca Avrupa ve Kuzey Amerika’da değil, aynı zamanda Uganda, Malezya ve Meksika gibi gelişmekte olan ülkelerde de bina tipolojisi, iklim ve ekonomik ve kültürel faktörlerdeki çeşitliliği keşfederken, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik için çeşitli yaklaşımları içeriyor.

Sergi için seçilen projeler, yaşanabilirliğe cesur bir yaklaşım getirirken toplumsal ve özel arasındaki dengeyi keşfediyor, sosyal bağlantı için tasarım, uyum, kimlik ve temsil, doğal ışık ve havalandırma optimizasyonu, çevre düzenlemesi ve kentsel çiftçiliğin entegrasyonu gibi konutla ilgili yeni düşünceleri içeriyor.

Sergide yer alan projeler, birlikte ve farklı şekillerde, toplu konutun ne olabileceğini ve sakinleri için yaşanabilirliği nasıl destekleyebileceğini yeniden tanımlıyor.

Sergi Tarihleri: 20 Mayıs – 26 Kasım 2023
Yer: Palazzo Mora, European Cultural Centre, Venedik, İtalya

Sergide projeleri yer alan ofisler:
Adengo Architecture, Uganda
Alison Brooks Architects, İngiltere
Dubbeldam Architecture + Design, Kanada
Eleena Jamil Architect, Malezya
Fernanda Canales Arquitectura, Meksika
Manuelle Gautrand Architecture, Fransa
Mecanoo, Hollanda
Meyer-Grohbruegge, Almanya
Studio Gang, Amerika

“Bir mimarlık sergisi hem bir an hem de bir süreçtir”

Etiketler

Bir yanıt yazın