Venedik Mimarlık Bienali’nde Fas Pavyonu

Venedik Mimarlık Bienali'ne sayılı günler kala pavyonlar da birer birer açıklanmaya başlandı. Bu yıl Fas Pavyonu'nda sergilen projelerden biri de Mikou Stüdio'ya ait..

14. Venedik Mimarlık Bienali’nde mimar Tarik Oualalou küratörlüğünde ilk kez yer alacak olan Fas Pavyonu’nda, 2005 yılında mimar kardeşler Selma Mikou ve Salwa Mikou tarafından kurulan Mikou Stüdio’nun projesi de sergileniyor. Pavyonda ekibin geliştirdiği “Çölde yaşamak/ Inhabiting the desert” isimli proje yer alacak.

Projede, Büyük Sahra’nın batısında yer alan Boucraa bölgesinde maden kazılarının mekanda bıraktığı izler araştırılıyor ve zamanında istismar edilmiş alanın yeniden düzenlenmesi hedefleniyor.


Madencilik çalışmaları sonrasında tahrip olan mekan

Projeyle, madencilik çalışmaları sırasında tahrip edilen arazi şekillendirilecek; bugüne kadar görünmez olan mekanın özü ortaya çıkarılarak bir çöl yerleşimi yeniden kurulacak. Ekip, İncil’de adı geçen cennet bahçesi Eden gibi bir alanın yeniden yaratılmasını sağlayarak “ekolojik refah” kavramına da atıfta bulunmak istiyor.


Silüeti vurgulayan pavyonlar


Açık hava yaşam alanlarının etrafında kurgulanan konut bölgesi

Etiketler

Bir yanıt yazın