Venedik Mimarlık Bienali Katılımcı Projelerinden Ön Gösterim

Koronavirüs salgını nedeniyle birkaç kez ertelenen 17. Venedik Mimarlık Bienali’nin yeni tarih aralığı 22 Mayıs - 21 Kasım 2021 olarak açıklanmıştı. Mimarlık Bienali’ne davet edilen isimlerden olan Han Tümertekin ve ekibinin hazırladığı videonun ön gösterimi etkinliğin web sitesinde yayınlandı.

Seçilen görseller “Nasıl birlikte yaşayacağız?” temasına bir cevap ve sergide görülecek projelere dair bir ipucu niteliğinde.

Katılımcılar tarafından hazırlanan videolar, Küratör Hashim Sarkis’in tüm katılımcılara yönelttiği aşağıdaki beş soruyu yanıtlıyor:

– “Nasıl birlikte yaşayacağız” sorusuna nasıl cevap verebiliriz? ve mimarlık konusunda uzman olmayan bir izleyici kitlesini nasıl dahil ederiz?
– Ekibiniz projede nasıl iş birliği yaptı ve mimarın rolü bir düzenleyici olarak nasıl tanımlanabilir?
– Her mimari alan yeni sosyal düzenlemelere ve ilişkilere ilham verir: bu ilişkiyi projenizde nasıl temsil ediyorsunuz?
– Projeniz, Sergi temasında tanımlanan ölçeklerle (Among Diverse Beings, As New Households, As Emerging Communities, Across Borders, As One Planet) nasıl ilişkilidir?
– Bienal, halen devam etmekte olan acil küresel sağlık durumu nedeniyle 2021’e ertelendi. Pandeminin mimariye, Bienal’e, projelere ve serginin temasına etkisini anlatmak için henüz çok erken olabilir. Ancak bunun ötesinde, Venedik’in son yıllarda küresel düzeyde karşı karşıya kaldığı birçok zorluk göz önüne alındığında, Mimarlık Bienali 2021’den ne bekliyoruz?

Proje Ekibi
Han Tümertekin
Ayfer Bartu Candan
Hayriye Sözen
Hakan Tüzün Şengün
Zeynep Tümertekin
Ali Gürer
Ahmet Topbaş
Mert Kaya
Sena Özfiliz
Tuna Ortaylı Kazıcı

Etiketler

Bir yanıt yazın