Venedik Mimarlık Bienali 2021’e Ertelendi

Venedik Mimarlık Bienali'nin açılış tarihi bir kez daha ertelendi. Bienal, 22 Mayıs - 21 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlenecek.

Hashim Sarkis’in küratörlüğünü yaptığı, “How will we live together?” teması altında düzenlenecek 17. Venedik Mimarlık Bienali’nde yeni bir tarih düzenlemesi yapıldı. Bienal, 22 Mayıs – 21 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlenecek. Cecilia Alemani’nin küratörlüğünü yaptığı 59. Venedik Bienali de 2022’ye ertelendi.

Yetkililer, belirli bir dizi karmaşık zorluğun devam etmesi nedeniyle daha önce belirlenen zaman sınırları içinde Bienal’in yapılmasının imkansız hale geldiğini belirttiler.

“Mimarlık bizi daha bilinçli bireyler yapar”

“Yıllar boyunca Bienal’de sürekli olan bir tema vardı: Mimarlığın harekete geçirebileceği sosyal avantajlar. Sıkça söylediğimiz gibi, mimarlık bizi daha bilinçli bireyler yapar; sadece tüketici değil, vatandaş olmamıza da yardımcı oluyor; bizi eylemlerimizin dolaylı etkilerini dikkate almaya teşvik eder; kamu mallarının ve özel malların önemini daha iyi anlamamıza yardımcı olur. Daha kapsamlı bir refah vizyonu geliştirmemize yardımcı olur.”
Paolo Baratta

“Bienal, dünyanın mimarlığın önüne koyduğu yeni tür problemler tarafından motive ediliyor. Ancak aynı zamanda genç mimarların aktivizminden ve mimarlık mesleğinin bu zorlukları üstlenmek için önerdiği radikal yeniliklerden de ilham alıyor. Ancak mimarlardan her zamankinden daha fazla alternatif bekleniyor. Vatandaş olarak, karmaşık sorunları çözmek için insanları bir araya getiren suni becerilerimizi harekete geçiriyoruz. Sanatçılar olarak, ‘Ya?’ sorusunu sormak için belirsizlikten kaynaklanan hareketsizliğe meydan okuyoruz. Ve inşaatçılar olarak, dipsiz iyimserlik kuyumuzdan çekiyoruz. Bu belirsiz zamanlarda rollerin bir araya gelmesi bizi daha güçlü hale getirebilir ve umarım mimarimizi daha güzel yapabilir.”
Hashim Sarkis

Etiketler

Bir yanıt yazın