Venedik Lagünü Üzerinde Doğayla Uyumlu Gözlemevi

Geri dönüştürülmüş halatlardan yapılan "Eko–Nest" gözlem kabinleri, kuşların yuvalarını yaparlarken kullandıkları teknikten ilham alınarak tasarlanmış

İklim değişikliği toplumumuzun sağlık ve güvenlik gibi en önemli yönlerini etkiliyor. İnsanlık sürekli olarak sel ve kasırga gibi doğal afetlerle karşı karşıya kalmakta. 2015 Paris İklim Anlaşması’nda da belirtildiği gibi, ekosistemlerimize geri dönüşü olmayan daha fazla zarar vermemek için yön değiştirmek artık bir zorunluluk. Doğanın güzelliğini, derin ihtişamını herkese iletebilir ve tam olarak oradan örnek alarak inşa edip, tasarlayarak yaşama şeklimizi değiştirebiliriz.

Londra merkezli ofis T&V Architects, robotlar tarafından oluşturulan geri dönüştürülmüş halatları kullanarak üç tip gözlem kabini olan “Eko–Nest”i tasarlamış. Ofis, yapılı çevrenin insan sağlığı ve doğal çevre üzerindeki genel etkisini azaltarak binaları tasarlamak için bütünsel bir yaklaşımı tercih etmiş.

Görünürdeki form özgürlüğünün arkasında, kuşların yuvalarını maksimum verimlilikle ve malzeme israfı olmadan inşa etme stratejilerini kopyalayan titiz dijital algoritmalarla geliştirilmiş bir üretim süreci yer almış.

Ofis, ziyaretçiler için çevreyle uyumlu, habitatın huzurunu korumak için yapılardaki gizli deliklerden izlediği üç tip gözlem kabini geliştirmiş. En alt kabin, hayvanların alışkanlıklarını gözlemlerken onlara yaklaşmayı mümkün kılacak şekilde tasarlanmış. Havada yüzer gibi görünen kule insanlara tam bir duyusal deneyim sunmak için hayata geçirilmiş.

Etiketler

Bir cevap yazın