Venedik Bienali’ndeki Birleşik Arap Emirlikleri Pavyonunda Kurak Ortamların Potansiyeli İncelenecek

18. Venedik Mimarlık Bienali kapsamında küratörlüğünü Sharjah Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Profesörü Faysal Tabbarah’ın üstlendiği Birleşik Arap Emirlikleri Pavyonunda düzenlenecek sergide kurak ortamların mimari olasılıklarını konu alan çalışmalar sergilenecek.

Birleşik Arap Emirlikleri pavyonunda kum tepeleri, vadiler, çöl yaylaları ve kıyı ovaları gibi manzaralar için geleceğin ve çağdaş teknolojik uygulamaların yapılı çevreye nasıl entegre edilebileceği keşfedilecek.

Dünya yüzeyinin %32’sinin kurak ve yarı kurak ortamlardan oluşuyor ve iklime bağlı etkenler nedeniyle bu durumun yayılması öngörülüyor. BAE tarafından Bienal kapsamında ele alınacak bu araştırma konusu ile Avrupa dahil olmak üzere kuraklığın başlamasıyla çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalacak diğer bölgelere çözüm sağlama potansiyeli incelenecek.

BAE’ye ait pavyonun alanı, bu tür arazilerin bir yansımasına dönüştürülecek ve kurak ortamların mekansal, malzeme ve taktik özelliklerine sahip ortamlar oluşturulacak.

“Aridly Abundant” başlığı kapsamındaki sergi, Kuraklık İçerisinde İnşa Etme, Kuraklıkla Birlikte İnşa Etme ve Kuraklık İçin İnşa Etme olmak üzere 3 ana başlık kapsamında düzenlenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın