VELUX Gün Işığı Sohbetleri’nin Yeni Konuğu Mert Uslu ve Ödüllü Koray Arslan Evi

VELUX tarafından düzenlenen Gün Işığı Sohbetleri’nin yeni konuğu Mert Uslu Mimarlık’ın kurucusu Mimar Mert Uslu olacak. VELUX Türkiye Pazarlama Sorumlusu Mimar Deniz Güvenli’nin moderatörlüğünü yapacağı etkinlikte Koray Arslan Evi ele alınacak.

Mimaride doğal ışığın önemini keşfetmek amacıyla yola çıkılan etkinlik serisinde; projelerinde gün ışığı ile bilinçli ve nitelikli çalışmalar yapan tasarımcılar konuk edilecek. Bu kapsamda tasarladıkları yapılar üzerinden sohbet edilecek.

25 Mayıs Salı saat 16:30’da Arkitera’nın YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak etkinliğe Mert Uslu konuk olacak ve Koray Arslan Evi üzerine sohbet edilecek.

VELUX Bringing Light to Life Architectural Awards’ta Koray Arslan Evi’ne Ödül

Uslu tarafından tasarlanan Koray Arslan Evi, bu yıl yedincisi düzenlenen VELUX Bringing Light to Life Architectural Awards’ta “New Build – Family Houses” kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

“Güney ve batı cephelerindeki 4,5 metrelik konsollar, dört mevsim boyunca gün ışığının iç mekandaki iz düşümünü farklı açılarda ve kotlarda okutur. Yapının her bir bileşeninde (zeminler, galeri boşlukları, düşey yüzeyler, merdiven vb.) ayrı bir görsel etkiye dönüşen yansımalar, iç mekana zengin perspektiflerle doğal çevreyi katar. Kirişsiz mantar döşemelerin içine çelik kirişlerle takviye yapılarak üretilen geniş konsollar güneşlenmeyi optimize eder ve yazın gölge sağlarken kışın güneş ışınlarının iç mekana süzülmesine izin verir.”

Etiketler

Bir yanıt yazın