Vejle Kıyısında Dalgalı Konutlar

Henning Larsen Architects'in The Wave (Dalga) isimli konut projesi, on iki yılın ardından tamamlandı. Proje alanının kıyı şeridindeki konumundan ilham alınarak dalga formunda tasarlanan kuleler, su ve kent arasındaki etkileşimi sembolize ediyor.

Fotoğraflar: Jacob DueDanimarka’nın Vejle kentinde 14.000 m²’lik bir alanda yürütülen The Wave, birbirini takip eden dalgalar şeklinde yükselen beş ayrı kuleden oluşuyor. Proje içerisinde toplam yüz adet apartman dairesi bulunuyor.

2018 yılı sonunda tamamlanan kulelerin, kent sakinleri için çok yeni bir çalışma olduğu söylenemez. 2006 yılında başlanan inşaat çalışmalarına, kulelerden ikisinin tamamlanmasının ardından 2008 yılındaki büyük ekonomik kriz sebebi ile ara verilmişti. Tamamlanmamış haline rağmen çevreden büyük ilgi gören The Wave, 2009 yılında Magazine Byggeri tarafından “Yılın Konut Yapısı” ödülüne layık görülmüştü. 2015 yılında ise kalan üç kule için yeniden inşaat çalışmalarına başlandı ve on iki yılın ardından 2018’de kulelerin tamamlanması ile projede sona gelindi.

Henning Larsen Architects’in Tasarım Yönetmeni Søren Øllgaard, The Wave’i Vejle silüetinde yeni ve çarpıcı bir öğe olarak kurguladıklarını söylüyor. Su öğesi ve kenti çevreleyen tepeler ile görsel anlamda bütünleşmesi amaçlanan yapının halka açık bir iskele ile destekleniyor olması, konutların sosyal bağlamda da kent ile ilişki kurmasını sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın