VATRAA, Viktorya Dönemine Ait Eve Tuğla Bir Ek Bina Tasarladı

Londra'nın kuzeyinde, Viktorya dönemine ait bir ev için tasarladığı ek yapıda VATRAA, evin yıkılan duvarlarından kurtarılan tuğlaları kullandı.

Projenin ana amacı, yapının orijinal özelliklerine saygılı, işlevsel ve çağdaş bir eklenti sunmak olmuş.

Yıkılan yan ve arka duvarlardan çıkan tüm tuğlaları kurtarabilmek için yükleniciden yıkımı dikkatli bir şekilde yürütmesi istenmiş. Çıkan malzemeler daha sonra 16 metrekarelik ek binayı inşa etmek için kullanılmış. Eşleşen tuğlalar, yeni ek binanın mevcut cepheyi tamamlamasına yardımcı olurken; ekin eğimli çatısı, orijinal yapının çatı hattını referans alıyor.

Yeni hacim, bahçenin en çekici kısmına bakıyor. Basit sürgülü kapılar içeren geniş bir açıklık, mekan içindeki doğal ışığı ve bahçe manzarasını en üst düzeye çıkarıyor.

Proje, renk vurgusuna sahip, “tamamen beyaz” bir iç mekan üzerine kurgulanmış; bu nedenle VATRAA, üçgen yüzeyin merkezine dairesel bir mavi pencere yerleştirmiş.

İç mekan, beyaz badanalı tuğlayı aydınlık ve ferah hissine katkıda bulunan diğer hafif malzemelerle birleştiren sade bir palete sahip.

Çelik kirişler, yeni ek binayı hem yapısal hem de görsel olarak orijinal binadan ayırmaya yardımcı olmak için kullanılmış. Kirişlerdeki dairesel delikler ayrıca ışığın içeri girmesine izin veriyor ve mekana farklı bir kimlik kazandırıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın