Varyap’tan Ataşehir’e ‘en uzun kule’

Varlıbaş Holding ile Çalık Gayrimenkul finans merkezi olmaya hazırlanan Ataşehir'de Türkiye 'nin net olarak en yüksek kulesinin yer aldığı Metropol İstanbul projesine başlıyor.

Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ile Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, yüzde 75’i satılan projeyi anlattı.

Ataşehir’deki son arsalardan biri üzerine yapılacak projenin yaklaşık 800 bin metrekare üzerine inşa edileceğini anlatan Varlıbaş, kulesinin 240 metre ile Avrupa’nın en yüksek yapılarından biri olacağını, rezidans ve ofis binaları ile 400 metrelik uzunluğuyla İstanbul’un en moda alışveriş caddesini içinde barındıracağını açıkladı.

Yaptıkları yarışmanın sonucuna göre mimari projeyi ABD ‘li kuruluş RMJM’nin tasarladığını dile getiren Varlıbaş, “Dünyada ses getirecek bir proje olacak. Tamamen yeşil bina konseptine uygun. Fiyatlar belli seviyede çıkıyor. Metrekare fiyatları 5.000-7.500 TL arasında olacak. Kazan kazan formülü uygulayacağız” dedi.

Varlıbaş, gayrimenkul sektöründe yaşanan sorunları da yorumlayarak, “Gayrimenkul soğutulurken ayar kaçtı. Bazı bakanlar ‘Fazla büyümeyeceğiz’ diyor. Sektör darboğaza sokulmaya çalışılıyor. Lüks konutta KDV artışı, maketten satışların önlenmesi ve Sermaye Piyasası Kurulu’na yetki verilmesi gibi uygulamalar doğru değil. Konutu satamazsam sonunda Maliye de vergi bekler” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler

Bir yanıt yazın