Varyap-Gap’ın 1.5 milyar liralık projesi başlıyor

VARYAP-Gap İnşaat Ortak Girişimi'nin Emlak Konut GYO ortaklığıyla, Ataşehir'de, yeni kurulacak İstanbul Finans Merkezi'nde, 1.5 milyar TL yatırımla inşa edeceği proje başlıyor.

Bu hafta içerisinde duyurulacak olan karma kullanımlı proje; rezidans bloğu, ofis bloğu, yüksek katlı bir kule ile açık ve kapalı AVM gibi çeşitli bölümlerden oluşacak. Projede öncelikle satışa çıkarılacak 308 konut, henüz satışa sunulmadan büyük talep gördü, projeye konut sayısının 7 katından fazla talep geldi. Yapım aşamasında, 1500 kişiye doğrudan istihdam yaratması öngörülen projenin tamamlanmasının ardından, içinde yer alacak Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi ile de 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

Mega proje olacak

Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, projeyi, İstanbul’da yapı standartlarını yükseltecek “mega bir proje” olarak tanımlayarak, şunları söyledi: “Konut, işyeri, otel, alışveriş merkezi, eğitim ve kültür tesisleri ile sinema ve spor alanlarını bir araya getiren proje, çok işlevli bir proje olarak tasarlandı. Uluslararası ölçekte pazarlanacak olan proje, gerek yurtiçi gerekse yurtdışı yatırımcıların odak noktası olacak.”

Etiketler

Bir yanıt yazın