‘Validebağ yaşamı temsil edecek’

İstanbul Anadolu Yakası’nın ikinci büyük yeşil alanı olan Validebağ Korusu’na otopark yapılmasına karşı vatandaşlar direniyor. Mahalleliler, otopark için döşenen ızgaraları ve şantiye bariyerlerini söktü.

BARİYERLER VE IZGARALARI KALDIRDILAR

Üsküdar’da bulunan Validebağ Korusu’ndaki tarihi Validebağ Adile Sultan Kasrı Öğretmenevinin yaklaşık 3.5 dönümlük alanında otopark yapılması planlanıyor. AKP’li Üsküdar Belediyesinin araziye demir ızgara döşemesinin ardından vatandaşlar, ızgaraları kaldırdı, öğretmenevi binasının yanında bulunan otopark inşaatına giderek, şantiye alanını çevreleyen bariyerleri yıktı. Korudaki yapılaşma faaliyetlerine karşı ise nöbet devam ediyor.

‘VALİDEBAĞ, YAŞAMI TEMSİL ETMEYE DEVAM ETSİN’

Gazetemize konuşan Validebağ Gönüllüleri Sözcüsü Arif Belgin “Anadolu Yakası’ndaki en büyük yeşillik alan Karacaahmet, ama orası ölümü temsil ediyor. Müsaade etsinler de Validebağ yaşamı temsil etmeye devam etsin” dedi.

Validebağ Gönüllüleri Üyesi Melek Sima Alp de, otopark için ağaçların kesildiğini söyleyerek, “Öğretmenevleri, eskiden öğretmenlerin dinlendiği sosyal bir yerdi. Şimdi çay bile 2 lira. Ceplerindeki yeşilleri arttırmak için yeşillik alanları yok ediyorlar” dedi

HEDEF 40 BİN İMZA

Validebağ Gönüllüleri, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in “çılgın proje”sine karşı kırk bin imza hedefliyor. Kampanya #koruyukoru etiketiyle sosyal medyadan duyuruluyor. Change.org sitesinde açılan kampanyadaki imza sayısı on bine yaklaştı. Hedeflenen kırk bin imza toplandıktan sonra, imzalar MEB ve Koruma Kuruluna teslim edilecek.

İKİNCİ BÜYÜK YEŞİL ALAN

Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden Hababam Sınıfı’nın da çekimlerinin yapıldığı Adile Sultan Kasrı, şu anda öğretmenevi olarak hizmet veriyor. AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen 1. derece sit alanı olan Validebağ Korusu’nun Londra’daki Hyde Park benzeri parka dönüştürüleceğini açıklamıştı. 354 dönümlük Validebağ Korusu, Anadolu Yakası’nın Karacaahmet Mezarlığından sonra ikinci büyük yeşil alanı. Çoğunluğu göçmen olmak üzere 100’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan korunun içinde aynı zamanda, Adile Sultan Kasrı, Abdülaziz Av Köşkü gibi tarihi eserler de bulunuyor. Mülkiyeti hazineye, kullanım hakkı da Milli Eğitim Bakanlığına ait olan Koru, öğretmenevi olarak kullanılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın