Validebağ Korusu İçin Hedef 40 Bin İmza

1.derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açacak park projesinin iptali için imza kampanyası başlatıldı.

1.derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu’nu yapılaşmaya açacak park projesinin iptali için imza kampanyası başlatıldı. Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Yılmaztürk “Park projesi doğal hayatı yok eder” dedi.

Validebağ Gönüllüleri, Üsküdar Belediyesi’nin yerel seçim öncesi açıkladığı, Validebağ Korusu’nu şehir parkına dönüştürmeyi hedefleyen projenin iptali için imza kampanyası başlattı. Üsküdar Belediyesi’nin park projesine göre birinci derecede doğal SİT alanı olan koruya seyir terasları, açık hava tiyatrosu, çocuk eğlence ve oyun alanları, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, koşu ve bisiklet yolları ile gölet yapılabilecek. Validebağ Gönüllüleri ise sit alanı olan koruyu yapılaşmaya açacak bu projenin iptalini istiyor. Koru arazisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi planlanırken başlatılan imza kampanyasında İstanbul II No’lu Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu’na koruya sahip çıkma çağrısı yapıldı.

Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Sami Yılmaztürk Koşuyolu Parkı’nda açılan imza stantında kampanyaya destek verdi. 1996 yılında doğal sit alanı ilan edilen korunun korunması gerektiğini belirten Yılmaztürk, “Validebağ Korusu, İstanbul’da doğal yaşamın sürdüğü ender korulardan bir tanesi. 126 kuş türünün barındığı pek çok canlı türünün yaşadığı koruda doğal yaşamın korunması gerekir. Park projesi doğal yaşamı yok eder. Çocuklarımızın yaşamı, doğayı öğrendiği bu koru gelecek kuşaklara aktarılmalı. Belediye bir şey yapmak istiyorsa Validebağ Korusu’nun temizliğini yapmalı. Gölge etmesinler başka bir şey istemiyoruz” dedi.
Validebağ Gönüllüleri koruya ilişkin park projesinin iptali için 40 bin imza toplamayı hedefliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın