Validebağ Korusu I. Derece Doğal Sit Alanı ve Çevresi Koruma Amaçlı N.İ.P’na Yürütmeyi Durdurma

Validebağ Korusu I. Derece Doğal Sit Alanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım Planı ve eklerine ilişkin yürütme kararının iptali isteğiyle açılan dava sonuçlandı.

Validebağ Gönüllüleri Derneği ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin İstanbul Büyükkent Belediye Başkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na; 1/5000 ölçekli Validebağ Korusu I. Derece Doğal Sit Alanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve eklerinin, hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açtığı dava sonuçlandı.

İstanbul 3. İdare Mahkemesi tarafından verilen kararda; 1/5000 ölçekli Validebağ Korusu I. Derece Doğal Sit Alanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve eklerinin; Validebağ Korusu ve çevresinin doğal değerlerinin korunması amacıyla bağdaşmadığı, bu nedenle koruma mevzuatına, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı sonucuna varılmıştır.

Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceği göz önünde bulundurularak yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

Etiketler

Bir yanıt yazın