Validebağ Korusu Hyde Park Olacak

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, Üsküdar için tasarlanan projeleri tanıttı.

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, kişisel web sitesi üzerinden Üsküdar için hazrıladıkları projeleri duyurdu. “Bizim projelerimiz Üsküdar sınırlarını aşan projeler. Üsküdar için yeni bir meydan planlıyoruz.” Türkmen, Validebağ Korusu için planlanan proje için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteğini aldıklarını söyledi.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait 354 dönüm arazi üzerinde yer alan Validebağ Korusu’nun Londra’daki Hyde Park benzeri bir proje ile Üsküdar’ın Hyde Parkı olacak şekilde düzenlenerek tüm İstanbullular’ın hizmetine sunulacağını belirtti.

Halkın kullanımına açılacak

220 dönümü Milli Eğitim Bakanlığı’na, 50 dönümü de Marmara Üniversitesi’ne tahsisli ve 1996 yılında 1. Derece Sit alanı ilan edilen Üsküdar Validebağ Korusu’nun mezbelelik ve kaderine terk edilmişlik yaşadığını ifade eden Hilmi Türkmen, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle geniş kapsamlı bir düzenleme ile bu alanın tüm halkın kullanımına sunulacağını söyledi.

Yapılacak düzenleme dâhilinde Üsküdar Validebağ Korusu’na seyir terasları, açık hava tiyatrosu, çocuk eğlence ve oyun alanları, yürüyüş yolları, hidrolik koruma alanları, Adalar’a kadar izlenme imkânı sağlayan gözlem kulesi, dinlenme alanları, koşu ve bisiklet yolları ile gölet yapılacak. Proje dâhilinde ayrıca halen 6 bin 300 ağaç yer alan Validebağ Korusu’na ek olarak 10 bin yeni ağaç dikileceği de belirtiliyor.

Üsküdar’a Yeni Meydan Projesi

Üsküdar için planladıkları projeleri tek tek sıralayan Türkmen, ilk olarak 10 yıldır inşaat alanı halinde olan Üsküdar Meydanı’nında yapacakları düzenlemeleri anlattı. Kongre merkezi, şehir otoparkı, yeni belediye hizmet binasını içine alan meydandan bahseden Türkmen, “Üsküdar’a yeni bir meydan planlıyoruz. Üsküdar’daki katlı otoparkı kaldıracağız. Mevcut belediye hizmet binasını yıkacağız. Altına otopark, üstünü yeşil alan haline getirip meydana dahil edeceğiz. Böylece Üsküdar geniş bir meydana kavuşmuş olacak. 2016’da projeyi tamamlamış olacağız.” dedi.

Üsküdar’a Yeni Spor Kompleksi

Üsküdar için planlanan projelerden olan Bağlarbaşı Yaşam Merkezi’nin detaylarını paylaşan Türkmen, 25 yıllığına Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiralanan kompleksin bütün masraflarını Vakıfbank’la imzalanan protokol karşılında Vakıfbank’ın karşılayacacağını söyledi. Kompleks yüzme, basketbol, voleybol, Uzak Doğu sporları gibi bir çok alanda hizmet verecek. Kompleksin içinde kafelerin de olacağını söyleyen Türkmen, 2,5 yılda tamamlanacak projenin etrafında bir de meydan tasarladıklarını anlattı.

Engelsiz Yaşam Merkezi

Bulgurlu-Libadiye arasındaki Bulgurlu Rehabilitasyon Merkezi’nde engelliler ve yaşlılar için engelsiz bir yaşam merkezi tasarladıklarını söyleyen Türkmen, “Engellileri ve aileleri sosyal hayata katacağız. Projenin içinde yaşlılar için bakım merkezleri de olacak.” dedi.

Ünalan Bilim Merkezi ve Gözlem Evi

Üsküdar için İstanbul’da bir ilki gerçekleştireceklerini söyleyen Türkmen, Ünalan’a kurulacak Ünalan Bilim ve Gözlem Evi’nin Türkiye’de sadece Konya ve Gaziantep’te olduğunu anlattı. 236 araçlık otopark, bay-bayan yüzme havuzu, fitness salonları, bilim merkezi, gözlem kulesi, planetaryum, konferans salonu, kütüphane idari ofisler, derslikler ve kafeteryayı bünyesinde barındıran bilim merkezinde gençler deneyler yapabilecek. Gök cisimlerinin hareketleri izlenilebilecek. Bilim merkezinin de 2016’da hizmete girmesi planlanıyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın