Vali Öztürk Bienali Gezdi

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, günümüz mimarisine eleştirel bir yaklaşım sergileyen bienal kapsamında Mimarlar Odası ve Karaali Parkı içerisindeki Mirador Seyir Terası'nda düzenlenen sergiyi gezdi.

2. Uluslararası Antalya Mimarlık Bienali’ni ziyaret eden Vali Öztürk, bienal hakkında Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın’dan bilgi aldı. Kaleiçi’ndeki bienal alanında yer alan ‘Deneysel Mimarlık İşleri’ sergilerini gezen Vali Öztürk, yerli mimarların Antalya otellerindeki katkısını sordu. Vali Öztürk’e bilgi veren Osman Aydın, Antalyalı mimarların otel mimarisi konusunda uzmanlaştığını söyledi. Özellikle 1989 yılından sonra kentteki otellerin yüzde 90’ının yerli mimarlar tarafından çizildiğini aktaran Osman Aydın, “Antalyalı mimarlar otel konusunda çok iyi deneyim sahibi oldu. Dünyanın her yerine otel projesi yapıyorlar” dedi. Bir süre daha bienal alanını gezen Vali Öztürk ayrıldı.

İLK DEFA BİR VALİ BİZİ ANLADI

Valinin ayrılmasından sonra kısa bir açıklama yapan Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın, Vali Öztürk’ün bienali ziyaretinin 2023 Mimarlık Kongresi’ni Antalya’ya getirme konusunda önemli olduğunu söyledi. 7 Ekim’de sona erecek bienalin ardından kasım ayı içinde önemli bir çalışma başlatacaklarını kaydeden Osman Aydın, “Vali beyle 2023’e giden yolda ne yapacağız, bunların hepsini planlayacağız. Çünkü biz 2017’de Kazakistan’da aynı olimpiyatlar gibi bir yarışmanın içinden Antalya’ya Mimarlık Kongresi’ni almak zorundayız. Vali bey bienale verdiği desteği 2023 için de veriyor, ilk defa bir vali ne yaptığımızı anladı, nasıl Kaleiçi’ni, Antalya’yı dünyadaki mimarlara tanıttığımızı anladı” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın