Valentino Mağazasına Yeni Bir Dokunuş

Valentino Mağazasına Yeni Bir Dokunuş

David Chipperfield, Valentino'nun New York 5. Cadde'deki mağazasını tasarladı.

Valentino markasının mağazalarını tasarlayan David Chipperfield Architects, New York 5. Cadde’deki mağazaya özel bir tasarım geliştirdi. Projede klasik butik mağaza tasarımından uzaklaşılarak işin içine daha çok mimarlık dahil ediliyor.

5. Cadde’de yer alan ince, şeffaf 8 katlı binanun cephesi, Mies van der Rohe’nin Segram Binası gibi kentin modernist ikonlarından ilham alarak alüminyum ve siyah çelik ile kaplanmış.

Girişte iki kat yüksekliğinde bir mekan palladiana mermerinden yapılmış tekil bir merdiveni bulunduruyor. Bu merdiven tüm katları birbirine bağlayarak ziyareçilere mekanda keyifli bir tur attırıyor ve başarılı iç mekanı deneyimlemelerine olanak tanıyor.

Bu giriş alanında mozaik kullanılarak, tekil raflarda çeşitli ürünlerin sergilenebileceği 8×8 metre boyutlarında bir vitrin oluşturulmuş. Zemin katta yeni bir aksesuar konsepti geliştirilerek pirinç ve meşe kullanılarak yaratılan rafların bulunduğu mozaik duvarlar ürün teşhiri için oluşturulmuş.

Her bir alanda renk, desen ve ışığın uyumlu birlikteliğiyle yeni bir atmosfer yaratılmış. Mimari, çeşitli malzemelerin kullanımıyla vitrinde sergilenen parçaların tamamlanması üzerine tasarlanmış.

24 Şubat’ta İstanbul’da mimarlarla buluşacak olan David Chipperfield konferansına buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın