Vahşi ve Üretken Doğanın Buluştuğu Portekiz’de Bir İnziva: JARDIM

JDS Architects, şu an Portekiz'de yapım aşamasındaki projeleri JARDIM'e ait görselleri yayınladı. Projenin, Alentejo'nun kalbinde bir kaçamak yeri olarak yakında tamamlanması ve vahşi doğayı verimli peyzajla birleştirmesi hedefleniyor.

Tasarım ekibi projeyi tasarlarken “40 hektarlık dağlık araziyi doğal olarak çeşitli, zengin ve esnek bir topluluğa nasıl dönüştürebiliriz?” sorusundan yola çıkmış.

JARDIM ana planı bir eko-yaşam topluluğu oluşturacak ve villalar, bungalovlar, bir atölye, bir restoran, bir resepsiyon, çok amaçlı bir topluluk evi, otopark, spor ve altyapı tesislerini içerecek.

JDS Architects, JARDIM’i doğayla yeniden bağlantı kurmak, öğrenmek, keşfetmek ve telaşlı bir şehirden kopmak için bir yer olarak öneriyor. Projenin, gelecekte olabilecek değişikliklerden etkilenmeyen, dayanıklı ve sosyal olarak sürdürülebilir bir topluluk örneği olması planlanıyor.

Projede, mimari müdahaleler en aza indirilirken, açık havada yaşam ve mevcut bitki örtüsüne özen gösterilmesi ve arazinin bereket ve çeşitliliğinin zenginleştirilmesi öncelikli olacak.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın