Vahşi Doğa Koşullarına Lüks Çözümler Sunan Konaklama Tesisi

Luxury Frontiers, Güney Utah'da Amangiri tarafından işletilen Camp Sarika için lüks konaklama birimleri tasarladı. On adet lüks çadırdan oluşan Camp Sarika, Kuzey Amerika'nın yıl boyunca hizmet veren ve tüm hava koşullarına uygun ilk kamp alanı.

Fotoğraflar: Aman

Adını Sanskritçe “Açık alan” ve “gökyüzü” kelimesinden alan Camp Sarika, vahşi doğa ile çevrili 600 dönümlük bir alanda konumlanıyor. Luxury Frontiers’ın tasarımı, doğal çevre ile ilişki kurarken duyuları da cezbeden bağlamsal bir övgü niteliği taşıyor. Kamp sadece özenle seçilmiş manzaralar sunmakla kalmıyor; aynı zamanda beş milli parka, sayısız milli anıta, Navajo Ulusal Koruma Alanı’na ve Amangiri yakınlarındaki olanaklara erişim sağlıyor.

Coğrafyanın zorlu koşullarına karşı konforlu bir konaklama ortamı sunan mühendislik çözümleri ile donatılmış çadırlar, yıl boyunca -6 ° C ile 40 ° C arasında değişen hava koşullarına kolayca uyum sağlıyor. Sıradağlar ve gün batımı manzarası göz önünde bulundurularak alanda büyük hassasiyetle konumlandırılan çadırlar, konuklar için doğada unutulmaz bir deneyim sunuyor. Bir ve iki yatak odalı çadırlar olarak eşit olarak bölünmüş on ünitenin her birinde oturma alanı, yemek alanı, küvetli özel banyo, kapalı ve açık duşlar bulunuyor.

Tek yatak odalı çadırlar yaklaşık 175 m² iken, iki yatak odalı çadırların alanı 260 m²’yi bulabiliyor. Tesisin tasarım anlayışına uygun olarak, tüm çadırlar net çizgiler ve doğal renk şemaları ile konforlu bir geniş alan sunuyor. Ayrıca kamp alanındaki detaylar, çölün dalgalı tümseklerinden ilham alan dokular ve doğal malzemeler aracılığıyla bölgenin coğrafi değerlerini tasarıma yansıtıyor.

Douglas köknarından yapılma sürgülü kapıların konukları yönlendirdiği dış mekanda; etrafı rahat şezlonglarla donatılmış bir havuz yer alıyor. Havuzun biraz daha ilerisinde mobilyalarla çevrelenmiş bir kamp ateşi alanı, konukları doğa ile bütünleşmeye davet ediyor. İç ve dış mekan arasında geçişkenlik sağlayan, yüksek mühendislik ürünü gölgelik; sert Utah güneşinden kaçabilecekleri ve nefes alabilecekleri serin bir alan yaratıyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın